Svet
17 ogledov

Nov incident na Golanski planoti

Golanska planota Reuters
Sirska vojska na Golanski planoti uničila izraelsko vojaško vozilo.

Sirska vojska je uničila izraelsko vojaško vozilo, ki je po navedbah sirske strani prečkalo črto prekinitve ognja na Golanski planoti. "Naše oborožene sile so uničile izraelsko vozilo z vsem, kar je bilo v njem. Vozilo je prečkalo črto prekinitve ognja in se premikalo proti vasi Bir Adžam na osvobojenem sirskem območju Golanske planote," je vojska sporočila v izjavi, ki jo je objavila sirska televizija.

Izrael se na te trditve še ni odzval, je pa izraelska vojska sporočila, da se je na delu Golanske planote pod izraelskim nadzorom ponoči zgodilo streljanje. Po navedbah izraelske vojske je bilo v incidentu poškodovano vojaško vozilo, vojaki pa so na streljanje odgovorili.

Incident se je zgodil v času vse večjih napetosti med Izraelom in Sirijo. Konflikt v Siriji se je že večkrat preselil tudi na Golansko planoto, v zadnjih tednih so se zgodili štirje incidenti, ko so izstrelki prileteli na drugo stran razmejitvene črte med državama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.