Svet
6 ogledov

Nov kralj vsem podaril dve plači

Savski kralj Salman EPA
Medtem ko se evropske vlade trudijo z varčevanjem, je novi Savdski kralj Salman ljudem razdelil več kot 28 milijard evrov.

Medtem ko se evropske vlade trudijo z varčevanjem, je novi Savdski kralj Salman ljudem razdelil več kot 28 milijard evrov. To je več, kot znaša proračun najbolj naseljene afriške države Nigerije in triletni proračun Slovenije. 

Kralj Salman je dal donacije raznim strokovnim združenjem, športnim klubom, investiral v oskrbo z vodo in elektriko, vsi vladni uslužbenci, vojaki, upokojenci, študenti z državnimi štipendijami doma in po svetu so dobili dodatev v višini dveh plač, poroča New York Times. Več kot pol od 5,5-milijona delovno aktivnih Savdijcev dela za vlado. 

Zgledu so sledile tudi nekatere zasebne družbe, ki so ljudem razdelile še nekaj milijard evrov. 

Komentarjev 5
  • marabunta 11:26 21.februar 2015.

    če ti nafta bruha pod nogami, res ni težko deliti milijone.....mogoče bi bilo potrebno začet vrtat po Sloveniji, nikoli ne veš.....mogoče bi tudi nam kaj priteklo, hihihi

  • Skippy 11:17 21.februar 2015.

    Zadržala zase? Toliko družbenega denarja kot ga zase zadržijo vladarji Savdske Arabije ne zadržijo nikjer drugje. Sedaj so ljudje dobili samo minimalni delček denarja od nafte, ki pripada vsem prebivalcem.

  • dragec 11:09 21.februar 2015.

    Pahor,odjebi, najp ride kralj iz Savdije