Svet
11701 ogledov

Moški zabodel sedem ljudi

Napad v ruskem Surgutu
1/6
Islamska država je že prevzela odgovornost za napad.

Policija je ustrelila moškega, ki je v mestu Surgut v Sibiriji danes zabodel sedem ljudi, so sporočili ruski preiskovalci. Odgovornost za napad je že prevzela skrajna islamistična skupina Islamska država. Oblasti v ospredje preiskave niso postavljale terorističnega motiva. 

Kljub temu je Islamska država - ta je prevzela odgovornost tudi za nedavna napada v Španiji - prek svoje propagandne agencije Amak sporočila, da je "napadalec v Surgutu vojak Islamske države".

Oblasti dejanja ne povezujejo s terorizmom

Ruski preiskovalci so pred tem sporočili, da poznajo identiteto napadalca. Gre za lokalnega prebivalca, rojenega leta 1994, preučevali pa so "njegove morebitne psihološke motnje".

Napadalec je napadal ljudi na ulici, pri čemer jih je ranil sedem, so sporočili predstavniki lokalnih oblasti. Podali so nižje število ranjenih, kot so ga pred tem navedli predstavniki policije, ki so govorili o osmih poškodovanih. Stanje dveh je resno, pet pa jih je v stabilnem stanju.

Središče naftne industrije

Poročila lokalnih medijev so sicer navajala več zamaskiranih napadalcev, česar pa oblasti niso potrdile. Posnetek, ki se je pojavil na YouTubu, prikazuje v črno oblečenega moškega, ki leži na pločniku.

Surgut je mesto s približno 300.000 prebivalci in velja za središče naftne industrije v Sibiriji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 17:18 19.avgust 2017.

    Kot se spomnim - tako smo se učili v šoli, je naš Cefizelj ravno tako ubil sedem ljudi. In še tri ženske za povrh.