Svet
15 ogledov

Nov pokol otrok in žena v Siriji

Sirija Reuters
Sile, zveste sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu, so v pokrajini Hama v osrednji Siriji izvedle nov pokol civilistov. Po navedbah sirske opozicije je bilo ubitih okoli sto ljudi, med njimi ženske in otroci. Hilary Clinton Asada pozvala k takojšnjemu umiku.

"V vasi Al Kubeir je sto žrtev, med njimi 20 žensk in 20 otrok," je sporočil tiskovni predstavnik sirskega nacionalnega sveta Mohamed Semini. Zatrdil je, da za pokolom stoji režim.

Da se je na območju zgodil pokol, so potrdili tudi drugi viri, med njimi Sirski observatorij za človekove pravice. Pokol naj bi izvedli pripadniki prorežimske milice šabiha.

Pozvala, naj raziščejo napade

Sirska opozicija je ZN oziroma njihove opazovalce v Siriji že pozvala, naj raziščejo okoliščine novega zločina.

Sirska vlada je odgovornost za pokol zanikala. Kot so zapisali v izjavi, ki so jo prebrali na sirski državni televiziji, to, o čemer mediji poročajo iz vasi Al Kubeir, ni resnično. "Teroristična skupina je zagrešila hud zločin, ki je terjal devet žrtev. Medijska poročila pa prispevajo k prelivanju krvi Sircev," piše v sporočilu.

Niti opazovalci niso več varni

Kofi Annan, posebni odposlanec za Sirijo, je danes poročal Varnostnemu svetu Združenih narodov o stanju v državi. Med drugim je povedal, da je nekdo streljal na opazovalce misije Združenih narodov, ki so  skušali ogledati prizorišče zadnjega pokola v provinci Hama.

Asad kot da živi v drugem svetu

Asada se pozivi k odstopu in umiritvi stanja v državi ne dosežejo. Pravi, da se le bori proti teroristom, ki spodkopavajo njegovo državo in da nima krvavih rok.

"Ko kirurg zareže, rana krvavi, Pa mu rečemo, da ima kri na svojih rokah? Ali se mu zahvalimo, ker ker je rešil pacienta," je dejal Asad.

Komentarjev 5
  • stalker 15:17 09.junij 2012.

    oooooo motherfucker ejj pa ti si totalno glup matr pravi mungos idiot žena se reče po slovensko konju jedan, žena ni ženska splohk nima veze žena in ženska debil kurac jebani matr ti jebem slovenac glup ko točak !!!

  • jokovine 18:17 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • jokovine 18:17 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **