Svet
20 ogledov

Nov posnetek IS

IS - otroci Youtube
Islamska država je na spletu objavila nov posnetek, na katerem se dečki, stari okrog 12 let, pripavljajo na usmrtitev petih talcev.

Kot piše britanski The Sun naj bi bil eden od dečkov britanski državljan. Njegova identiteta še ni poznana, v arabščini ga naslavljajo z imenom Abu Abdullah Al-Britani. S tem imenom so džihadisti tudi v preteklosti naslavljali britanske državljane.

Na posletku pred petorico fantov klečijo talci, oblečeni v oranžna oblačila. Čakajo na smrt. Tudi fantje so oblečeni v enaka oblačila; nosijo bojno opremo, črno kapo in rokavice.

Uporaba otrok iz različnih držav je del reklamne strategije Islamske države, s katero želijo poudarjati svojo mednarodno prisotnost, po drugi strani pa tudi znova pritegniti pozornost, ki je v zadnjih tednih upadla, menijo opazovalci.

Kot še piše The Sun je po mnenju britanskih obveščevalcev je v vojaška uspoasbljanja IS vključenih najmanj 50 britanskih otrok.

 

 
Komentarjev 6
  • dragec 09:11 28.avgust 2016.

    krivdo pripisati ZDA EU in normalno SLO

  • Franjo Erman 08:54 28.avgust 2016.

    a za dojenčke pa še niso naredili pušk?

  • sprehajalec 22:37 27.avgust 2016.

    Čakam tole sliko od leve proti desni klečijo v oranžnih pidžamah; Borut Bavarski, Afgane imenova tudi Dragec, potem pa kar po vrsti od Združene Levice, Mladine itd. Zadnji krik pred rezom pa bo junaški "A sedaj se bomo pa otrok bali!".