Svet
13 ogledov

Nov primer krute zlorabe v Nemčiji

Nemec je hčerko posiljeval 34 let. Rodila mu je tri sinove, dva sta umrla. Pred sodniki moški vztraja, da so bili spolni odnosi sporazumni.

V Nemčiji je prišel na dan nov primer dolgoletnih zlorab v družinskem krogu – tožilstvo v Nürnbergu je vložilo obtožnico proti 69-letnemu Nemcu, ki naj bi 34 let spolno zlorabljal svojo hčer. Hčerka mu je v tem času rodila tri sinove, poroča Bild. Dva sta umrla.

Obtožnica Nemca v 497 točkah bremeni posilstva – pri tem je treba poudariti, da je tožilstvo upoštevalo le dogodke zadnjih 20 let, saj so starejši že zastarali. Na prvi javni predstavitvi primera so pristojni tožilci pojasnili, da je oče dekle z udarci že pri 12 ali 13 letih prisilil v spolne odnose. Z leti je danes 46-letna ženska postala preveč pokorna, da bi se mu uprla.

Dogajanje je prišlo na dan v začetku leta, ko je bil ženska obsojena na pogojno zaporno kazen zaradi poskusa izsiljevanja in se je zaupala svetovalki za obsojence. Oče kljub temu vztraja, da so bili spolni odnosi sporazumni. Trenutno je po pisanju STA v preiskovalnem zaporu, deželno sodišče pa naj bi že kmalu sklicalo prvo obravnavo, v sklopu katere bo pričalo 13 prič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.