Svet
12 ogledov

Nov primer policijskega nasilja v ZDA

Policijsko nasilje v ZDA Youtube
Temnopolti par; on ustreljen, okrvavljen in negiben, ona snema dogajanje. Skozi okno avtomobila vanju še vedno uperjena policijska pištola. Na spletnih omrežjih se bliskovito širi nov primer policijskega nasilja v ZDA.

Desetminutni posnetek prikazuje temnopolto žensko za volanom parkiranega avtomobila, ki opisuje dogajanje na območju predmestja mesta Saint Paul v ameriški Minnesoti. Vznemirjujoč posnetek najdete na tej povezavi. Na sovoznikovem sedežu je njen okrvavljeni partner, negiben, ustreljen s strani policista. Ženska nekajkrat poudari, da je bil ustreljen štirikrat do petkrat. Ustreljeni moški je imel dovoljenje za posedovanje orožja, ženska poudari, da je želel policista obvestiti o tem dovoljenju in mu ga pokazati.

"Segel je po denarnici, policist pa ga je ustrelil," nekajkrat poudari ženska na posnetku. Policist, ki na posnetku še vedno meri v par s svojo pištolo, žensko opozori, naj ima roke, tam, kjer jih ima. Poudari, da je tudi ustreljenega moškega opozoril, naj ima roke na vidnem mestu. "Rekli ste mu, naj pokaže svoje dokumente," mirno odgovori ženska, nato pa moli, da njen partner ni mrtev.

Policist ženski nato naroči, da zapusti avtomobil, kar stori in sprašuje, kje je njena hčerka. Zasliši se otroški jok, nato pa še zvoki lisic, v katere policisti vklenejo žensko. Njen telefon je dogajanje snemal naprej.

Ženska še nekajkrat ponovi svojo plat zgodbe, pri čemer ostaja neomajna. Poudarja, da je ustreljeni moški policistu želel pokazati dovoljenje za posedovanje orožja, ko je premaknil roko, ga je policist ustrelil.

Kot poročajo lokalni mediji, je moški zaradi posledic strelnih ran umrl.

Policijska postaja, na območju katere je prišlo do incidenta, je že sinoči pripravila izjavo za javnost. Rečeno je bilo le, da je preiskava dogodka še v teku, posnetka pa pristojni niso komentirali.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 9
  • dd 10:27 08.julij 2016.

    Kaj ženski ni padlo na misel, da bi raje klicala zdravniško pomoč?

  • mph 20:39 07.julij 2016.

    Ali pa samo islama. Mene ne moti v ničemer barva kože, zelo pa me ta najbolj sovražna in zločinska religija. Če pa bi rad kdo rekel, da ni, naj pove kaj se mu zdi, da je utemeljitelj bil prepričan pedofil, ...prikaži več da so po njihovi sveti knjigi ženske na nivoju predmeta, da je otrok dobesedno lastnina moža, da homoseksualce pobijajo, ...

  • sprehajalec 18:37 07.julij 2016.

    Pakistanec ne vem če je belec.