Svet
10 ogledov

Nov "pristen" posnetek Ashtianijeve

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Iranska televizija je objavila nov intervju z žensko, ki ji grozi kamenjanje do smrti. V intervjuju Sakineh Mohammadi Ashtiani zanika, da bi jo pred kratkim prebičali.

Videoposnetek je tako kot v preteklosti zamegljen, poroča CNN. Iz ust silhuete, ki naj bi bila Sakineh Mohammadi Ashtiani, pa znova prihajajo besede v obrambo iranske oblasti. "Vse so le govorice, niso me mučili. To so moje besede, nihče me ni prisilil, da sem spregovorila pred kamero," se glasi izjava.

Pred kratkim so se namreč v medijih pojavile informacije, da so Ashtianijevo, ki je bila obsojena na kamenjanje do smrti, znova prebičali. Kar 99 udarcev naj bi si zaslužila, ker naj bi se v javnosti nekoč pojavila brez naglavne rute. Tudi prvotno obtožbo, prešuštvo, zaradi česar je obsojena na kamenjanje do smrti, je namreč priznala šele po 99 udarcih z bičem.

Zgodbo Ashtianijeve že od julija spremlja svetovna javnost. Njena otroka sta sicer dosegla, da je smrtna kazen vsaj začasno zaustavljena, a medtem je njuna mati še vedno ujetnica v iranskem zaporu, iranske oblasti pa ves čas na televiziji objavljajo laži o dobrem počutju Ashtianijeve in o tem, kako si res zasluži kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.