Svet
80 ogledov

Nov samomorilski napad v Nemčiji

Ansbach
1/3
EPA/DANIEL KARMANN
V baru v mestu Ansbach v nemški zvezni deželi Bavarska, kjer je potekal glasbeni festival, se je v nedeljo zvečer razstrelil samomorilski napadalec.

V eksploziji, ki naj bi jo sprožil 27-letni Sirec, je po prvih podatkih ranjenih 12 ljudi, od tega so trije v kritičnem stanju. Osumljenec naj bi v eksploziji umrl.

Bavarski notranji minister Joachima Herrmanna je že povedal, da naj bi 27-letni osumljenec sprožil eksploziv v nahrbtniku, po tem ko so mu zavrnili vstop na festival, ker ni imel vstopnice. Po besedah Herrmannna so 27-letnemu Sircu nemške oblasti pred dvema letoma zavrnile prošnjo za mednarodno zaščito, a so mu zaradi nestabilnih razmer v njegovi domovini dovolile začasno ostati v Nemčiji.

Po podatkih policije je moški že dvakrat skušal narediti samomor in je bil tudi že na psihiatričnem zdravljenju. Policiji naj bi bil znan v povezavi z prepovedanimi drogami in napadi.

Policija zaenkrat še preiskuje, če gre za terorističen napad. "Ne vemo še, ali je moški načrtoval samomor ali je nameraval ubiti tudi druge," je navedel še Herrmann. Osumljenec pa na naj bi po navedbah policije deloval sam.

Napad v Achnu  | Avtor: EPA/DANIEL KARMANN EPA/DANIEL KARMANN

Komentarjev 16
  • sprehajalec 11:30 25.julij 2016.

    Saj je dejal Hollande, da se moramo na to navaditi. Kot rubrika vremenska napoved. Še žurnal tega ne postavi več na naslovnico, je postalo tako vsakdanje. Očitno so se namenili za svet po vzoru neke hipijevske multi kulti ...prikaži več komune žrtvovati na tisoče europejcev.

  • sprehajalec 11:26 25.julij 2016.

    Kri in voda verjetno, psiha ni. Sedaj vidim, zakaj so levičarji pri migrantih začutili neko sorodnost.

  • mokmelk 10:40 25.julij 2016.

    Ne štekam teh Nemcev: ali še niso slišali zgodbe o trojanskem konju ali pa so postali mazohisti???