Svet
480 ogledov

Nov spolni škandal v Vatikanu

Fiorentina Napoli papež Frančišek coppa Italia italijanski pokal finale EPA
V Vatikanu tudi orgije z drogami?

Vatikanska policija naj bi pred tednom dni vdrla v stanovanje duhovnika in prekinila orgije, kjer naj bi uživali tudi droge, poročanje italijanskega Il Fatto Quotidiano povzemajo hrvaški mediji.

Stanovanje v prostorih nekdanje nekdanje inkvizicije, ki je bila med drugim pristojna tudi za preiskavo svečeniških zlorab mladoletnikov, naj bi uporabljal tajnik kardinala Francesca Coccopalmerija, ki je bližnji papežev sodelavec.

Tajnik, ki je sicer predlagan za škofa, naj bi zaradi predoziranja pristal v bolnišnici, po okrevanju pa ga čaka cerkveno sojenje v neimenovanem samostanu.

Papež Frančišek naj bi bil po navedbah Il Fata zaradi novega škandala izjemno besen, saj se je zgodil v času, ko bila vložena obtožnica proti kardinalu Georgu Pellu. Avstralski kardinal je obtožen spolnih zlorab otrok. 

 

Komentarjev 10
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:56 11.julij 2017.

    Popolnoma vsak katoliški posvečenec je pedofil!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:56 11.julij 2017.

    Ne morjo otročičkojebci iz svoje kože,saj jim,če jih dobijo sodijo po zakonih RKC in Vatikana,kar pomeni,da lahko dobi najhujšo kazen,ki je,da mora zlorabiti zbor Dunajskih dečkov in to v enemm šubu!!

  • boogin1 19:56 11.julij 2017.

    Malo premisli komu vsem zaupaš svojega otroka: vrtci, šole, krožki (igranje violine, igralci,...) skratka povsod so in bodo obstajali pedofili.