Svet
1665 ogledov

Nov strelski pohod pred šolo, mrtvi in ranjeni

Streljanje pred šolo
1/4
Če bi mu uspelo vdreti v šolo, bi bilo žrtev še več.

Kalifornijski policisti so v torek na podeželju severno od Sacramenta ubili 44-letnega Kevina Jasona Neala, ki se je zgodaj zjutraj odpravil na strelski pohod in ubil štiri ljudi, 10 pa ranil, dokler ga niso pokončali. Najprej je ubil soseda, nato pa se odpravil do bližnje osnovne šole in jo prerešetal.

Policija imena strelca ni objavila, čeprav naj bi bil njihov stari znanec. Ime so objavili lokalni mediji, ki se sklicujejo na sosede. Sosedje so Neala doslej večkrat prijavili policiji zaradi nasilništva in uporabe strelnega orožja. Soseda, ki ga je v ponedeljek ubil, je januarja že zabodel z nožem.

Poskušal je vdreti v šolo

Od soseda se je zapeljal do osnovne šole kraja Rancho Tehama Reserve več kot 200 kilometrov severno od Sacramenta in odprl ogenj. Poskušal je vdreti v šolo, vendar so jo zaklenili in je obupal ter nadaljeval pohod drugje. V streljanju je ranil osnovnošolca, ki je med skupaj desetimi ranjenimi, kasneje pa je med streljanjem po cesti ranil še drugega osnovnošolca ali osnovnošolko.

Streljanje pred šolo | Avtor: Profimedia Profimedia

Neal je med divjanjem ukradel več avtomobilov in se z nekaterimi tudi zaletel. Po napadu na šolo je ukradel poltovornjak, tako da je streljal nanj in ljudi v njem. Nato se je zaletel v drugo vozilo in ukradel avtomobil človeka, ki je prišel pogledat in pomagati pri nesreči. Divjanje je nadaljeval skoraj celo uro, dokler ga niso pokončali policisti.

Strelski napad v Teksasui Svet Nov strelski pohod v ZDA, mrtev tudi dve leti star otrok

Policija motiva za strelski napad ni objavila, vendar pa naj bi se vse skupaj začelo s sporom s sosedi. V divjanju je uporabil tri kose strelnega orožja. Razprava o razširjenosti orožja se tako lahko znova začne.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.