Svet
10 ogledov

Nov virus terja vedno več žrtev

Koronavirus Reuters
Nov virus se širi po vsem svetu. Do sedaj je umrlo 27 oseb. Se obeta nova pandemija?

Na pohodu je nov virus, podoben sarsu, ki se širi po vsem svetu. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da je do sedaj z virusom, ki so ga poimenovali nov koronavirus, okužilo 49 oseb, 27 od njih je umrlo. Zadnji primer smrti prihajajo iz Savdske Arabije, kjer so po navedbah ministrstva za zdravje umrle tri osebe.

V Franciji umrl 65-letni moški

V torek so v Franciji zabeležili prvo smrtno žrtev. Gre za 65-letnega moškega, ki naj bi se z virusom okužil v Dubaju. Pri nekem drugem moškem, ki je tri dni delil sobo s preminulim, so prav tako našli prisotnost virusa nCov-EMC, ki so ga poimenovali nov koronavirus in je soroden virusu resnega akutnega respiratornega sindroma (sars), ki je leta 2003 povzročil veliko zaskrbljenost po svetu.

Večina bolnikov z Bližnjega vzhoda

Deset let po epidemiji sarsa, ki je terjal več kot 800 življenj, WHO svari pred novimi virusi. V luči smrtnih primerov, povezanih z novim koronavirusom, je potrebna visoka mera budnosti, je poudarila generalna direktorica WHO Margaret Chan. "Situacija terja sodelovanje celotnega sveta," je opozorila.

Največ okuženih in umrlih je z Bližnjega vzhoda. "Nevarnost v neki regiji se lahko kmalu spremeni v nevarnost za ves svet," je povedala generalna direktorica organizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.