Svet
60 ogledov

Nova drama na letalu družbe Air France

Air France Reševalni pas/Twitter
Letalo AF83, ki je letelo na poti iz San Francisca proti Parizu je prisilno pristalo na letališču v Montrealu, potem ko so pristojni dobili informacijo, da je na letalu bomba.

231 potnikov in 15 članov posadke so spustili iz letala; vsakega izmed njih podrobneje zaslišuje policija, specialne enote pa pregledujejo letalo.


Velike izgube

Francosko-nizozemski letalski koncern Air France-KLM je zaradi odpovedi in manjšega povpraševanja zaradi terorističnih napadov v Parizu izgubil okrog 50 milijonov evrov prihodkov.

Teroristični napadi, v katerih je umrlo 130 ljudi, so "pomembno vplivali" na novembrsko poslovanje Air France-KLM, vendar družba ocenjuje, da bo do konca leta v večji meri pokrila izpad prihodkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Izpad 50 milijonov evrov prihodkov namreč v lanskih celoletnih prihodkih predstavlja le 0,2 odstotka.

Življenje v Parizu se po napadih sicer počasi vrača v običajne tirnice, zaradi izpada prihodkov pa se pritožujejo tudi hoteli in trgovine v francoski prestolnici, poroča STA.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 06:43 09.december 2015.

    Letalo na letalski progi oz. letu AF 83 in ne tip aviona !