Svet
57 ogledov

Nova duhovita izjava papeža

Srečanje najstnikov v Vatikanu EPA
Papež Frančišek je najstnikom spregovoril v njihovem jeziku. Življenje brez Jezusa je, kot če nimaš mobilnega omrežja, je dejal.

Papež Frančišek je med današnjo mašo v Vatikanu več deset tisočim zbranim najstnikom dejal, sledenje modnim trendom ali filmskim junakom ne bo naredilo srečne. Sreča po njegovih besedah ni aplikacija, ki bi jo lahko prenesli na telefon, zadnje posodobitve pa ne bodo prinesle svobode.
"Bodite skeptični do ljudi, ki vas poskušajo prepričati, da boste pomembni samo, če se boste vedli zaigrano kot filmski junaki ali se oblačili po zadnji modi. Vaša sreča nima cene," je med mašo na prostem na Trgu svetega Petra poudaril papež.

V Vatikan je na posebno prireditev za mladostnike, ki poteka od sobote do ponedeljka, prišlo okoli 70.000 mladih med 13 in 16 let starosti, večina jih je iz Italije.

Papež Frančišek, spovedovanje | Avtor: EPA EPA

Kot smo poročali, je včeraj presenetil in mlade spovedoval na Trgu svetega Petra.

Življenje brez Jezusa je kot da nimaš omrežja

Frančišek, ki je pred leti dejal, da ne zna uporabljati računalnika, se v zadnjem času trudi približati retoriko svojemu občinstvu. V soboto je metaforo iz mobilne telefonije uporabil tudi v video sporočilu, ki so ga predvajali pred koncertom na rimskem nogometnem stadionu Olimpico.

Držeč pametni telefon je papež dejal, da je življenje brez Jezusa tako neprijetno kot če ne moreš poklicati prijateljev, ker ni signala. "Pomnite, da če Jezusa ni v vašem življenju, je to tako, kot če nimate omrežja," je dejal mladim.

Med mašo je zbranim svetoval, naj se pazijo posesivne ljubezni, pretirane svobode in materializma. 

Papež Frančišek | Avtor: EPA EPA

V katoliških cerkvah po Evropi danes na papežev poziv sicer poteka nabirka za žrtve konflikta v Ukrajini. Papež Frančišek je k nabirki za Ukrajino pozval v začetku aprila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:49 24.april 2016.

    Ni problem ideja, problem je način izvedbe ideje.

  • ojla 19:43 24.april 2016.

    Krščanska vera ne uči nič slabega, še pa vprašam . če jo bomo znali ohraniti ,saj ga naš papež nekaj lomi in simpatizira z muslimani z vzhoda.

  • mph 16:47 24.april 2016.

    Amen. :-)