Svet
6 ogledov

Nova Googlova sladkarija

google Žurnal24 main
Ameriški tehnološki velikan Google bo novo različico svojega mobilnega operacijskega sistema Android tokrat poimenoval po čokoladi kitkat.

Google s tem nadaljuje tradicijo, da novim različicam svojega odprtokodnega sistema za mobilne naprave poleg številk dodaja različna imena ameriških slaščic.

Prejšnje različice vse bolj priljubljenega operacijskega sistema so se (poslovenjeno) imenovale tortica (Cupcake), krof (Donut) in sladoledni sendvič (Ice Cream Sandwich), trenutna različica 4.3 pa se imenuje želebombonček (Jelly Bean).

Ena izmed njihovih najljubših

"Ker nam te naprave življenje naredijo sladko, se vsaka različica Androida imenuje po slaščici," so zapisali pri podjetju iz Kalifornije.

"Ker se večina ljudi težko odpove čokoladi, smo se odločili naslednjo različico Androida poimenovati po eni izmed naših najljubših čokoladnih poslastic," so dodali.

Apple čaka 10. september

Operacijski sistem Android po besedah Googla po svetu poganja že več kot milijardo pametnih telefonov in tabličnih računalnikov.

Pametni telefoni z Googlovim operacijskim sistemom so v drugem četrtletju predstavljali že skoraj 80 odstotkov vseh novih pametnih telefonov, medtem ko se je delež ameriškega Appla zmanjšal na približno 13 odstotkov, kažejo zadnji podatki analitske hiše IDC. Apple bo novo različico svojega paradnega mobilnika predstavil 10. septembra, kar bo po mnenju analitikov popravilo njegov položaj na trgu.

Komentarjev 1
  • Bozidar.Frelih 23:58 04.september 2013.

    Imena gredo tudi po abecedi. Vsako naslednje ime se začne z naslednjo črko abecede.Naslednja verzija se bo imenovala Lolipop (lizika). Gremo stavit?