Svet
16 ogledov

Nova grožnja Islamske države, posneli so otroka

Otrok - Islamska država Youtube
Deček, star kakih deset let, v vojaški uniformi in oborožen grozi s smrtjo ameriškemu predsedniku Obami. Gre za nov posnetek Islamske države.

Zbudite se iz sna in plačajte džizdžah v svoji pokori, preden do vas prispejo meči kalifata in vam odsekajo glavo,” v posnetku preti otrok, oblečen v vojaško uniform z dvignjenim prstom desne roke in granato v drugi roki. V posnetku Islamske države, ki ga je včeraj na Twitter profilu med drugim delil nizozemski vojni novinar Sakir Khader in ki je že umaknjen, otrok amerškega predsednika Baracka Obamo označi za psa Rima, slugo Vatikana.

Če mislite, da bodo vaši vojaki prišli na ozemlje kalifata in na njem širiti svoje sranje, potem sanjate,” v posnetku reče otrok vojščak Islamske države in s smrtjo zagrozi ameriškemu predsedniku.

Posnetek se zaključi s prizorom, v kateri je posnet motorni čoln na vodi; kaj so avtorji želeli s tem sporočiti, ni jasno, špekulacije so tudi v smeri, da se nameravajo (ali da so se že) ekstremisti infiltrirali med begunce, ki bežijo v Evropo. 

Bombe, ki zgrešijo?

Medtem ruska vojska nadaljuje z obstreljevanjem tarč Islamske države, tudi po včerajšnjih napadih zahod meni, da vse bombe ne priletijo na oporišča skrajnežev. CNN je poročal, da naj bi včeraj štirje vodeni izstrelki, izstreljeni z ruskih vojaških ladij v Kaspijskem morju, namesto v Siriji pristali v Iranu. Natančno kje v Iranu in kakšno škodo so povzročile te rakete, ni znano.

Rusko obrambno ministrstvo je sicer navedbe o tem že zavrnilo. Kot je znano, Moskva je že v sredo sporočila, da po novem v napadih sodelujejo tudi štiri ruske vojaške ladje v Kaspijskem morju. Koliko napadov so izvedle včeraj, še ni znano, samo v sredo so jih 26; obstreljevali so enajst tarč v Siriji. Vse naj bi bile uničene. 

Komentarjev 12
  • Vunny 08:43 12.oktober 2015.

    Pri vseh mehanizmih, ki obstajajo, bi lahko "radirali" take in podobne objave raznih tero-rističnih organizacij ter jim s tem preprečevali objave na yutjubih. Istočasno bi jih morali NE objavljati tudi novinarji in ostali, ki jih posredujejo dalje. Zavezat gopce tovrstnim ...prikaži več objavam, čeprav delajo svinjarijo .... Svet pa naj se še bolj združi v enotnem iskanju ter uničenju zalege. ...

  • allstarr111 20:14 09.oktober 2015.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3265680/British-jihadi-bride-releases-second-home-address-U-S-soldier-dubbed-America-s-deadliest-claim-killed-2-746-Iraq.html

  • mph 18:29 09.oktober 2015.

    @depresija, povej to družinam teh, ki so jim že odsekali glave. In vedno več bo takih dogodkov tudi v Evropi, čeprav manj spektakularnih, ki se vlečejo tedne, vedno več se bo trgalo takšnim usekancem kot v Francoskem primeru. Tu pri ...prikaži več nas bi rekel je to vseeno še precej daleč, pa vendar. Islam je pač religija zla, mislim, da ti ne rabim citirat vseh zločinskih idej, ki so tam noter, še hujše od Mein kampfa, kamenjanje do smrti za "prešuštnice" (ne pa "prešuštnike"), poroka (prerok in to) s 6 letnimi punčkami, prvi seks do 9. leta, kamenjanje in jasno smrt za istospolne pare, za tiste, ki bi si drznili spoznati, kakšna napaka je islam, ... itn itn itn. Nekje si delita prvo mesto skupaj z nacizmom po mojem.