Svet
56 ogledov

Nova mafijska vojna na Balkanu

Fotografija je simbolična. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kot piše srbski Blic, je spopad dveh črnogorskih mafijskih klanov prerasel lokalne okvirje. Obe kriminalni združbi sta angažirali plačane morilce iz Bosne in Hercegovine.

Spopad med klanoma se je po pisanju Blitza začel leta 2013, ko je v Valenciji izginilo 200 kilogramov kokaina, pretihotapljenega iz Južne Amerike. Napadi na območju Kotorja, Beograda in Novega Sada so doslej odnesli osem življenj, štirje ljudje so bili v teh spopadih poškodovani.

Na območju Črne gore in Srbije poteka policijska preiskava glede spopadov; kot je za Blitz povedal vir blizu preiskavi, je bil vodja enega izmed obeh klanov, Slobodan Kašćelan skupaj s svojim telesnim stražarjem ranjen v nedavnem napadu v Novem Sadu. Napadalci so nanju streljali, ko sta se vozila v Audiju A6; bili so na motorjih in takoj po streljanju pobegnili.

Kašćelan je napad preživel in napovedal maščevanje. Policijska preiskava je doslej pokazala, da sta obe mafijski združbi angažirali plačane morilce iz Bosne in Hercegovine. Nekaj med njimi naj bi jih policija že identificirala, a prijeli jih še niso.

Gre za nekdanje pripadnike specialnih vojaških in policijskih enot, ki so prešli črto zakona. Kot piše Blitz, so med mafijskimi združbami posebej cenjeni ostrostrelci, ki sta jih oba klana že najela. Koliko stanejo takšne "usluge", ni znano, gotovo pa, še piše Blitz, cena dosega nekaj deset tisoč evrov.

"Policija ima spisek desetih nekdanjih specialcev iz Bosne, ki ubijajo za mafijo oziroma tistega, ki več plača. Obstaja jih vsaj še enkrat toliko, ki so pri svojem delu bolj previdni in ki jih policija še ni odkrila," je za Blitz še povedal vir blizu policijske preiskave.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.