Svet
14 ogledov

Nova preiskava o Maddie

(Foto: AP) Žurnal24 main
Britanski premier David Cameron je ugodil prošnji zakoncev McCann, ki že več let pogrešata hčerko Maddie. Preiskavo bodo znova odprli.

Scotland Yard se bo znova lotil preiskave pogrešane Madeleine McCann. Starša deklice, ki je izginila pred petimi leti, sta pri britanskem premierju dosegla ponovitev preiskave. Vztrajata, da so tako britanski kot portugalski policisti spregledali več pomembnih dokazov.

Poleg tega naj bi storili tudi nemalo napak. Zaradi tega prepričanja sta na Davida Camerona naslovila odprto pismo, v katerem ga prosita za ponovno odprtje primera. Cameron jima je zagotovil, da bo interna preiskava stekla, šefu policije pa je naročil ponovno preiskavo zbranih dokumentov in dokazov.

S tem primerom se bodo ukvarjali najboljši britanski kriminalisti, ki bodo dokaze preverjali tudi na Portugalskem. Portugalski je med preiskavo namreč pomagala britanska policija, in sicer pri zasliševanju Britancev iz okolice hotela, kjer je Maddie izginila, in letališča.

V primeru, da bo interna preiskava pokazala na nepravilnosti pri delu policije, bodo sprožili novo policijsko preiskavo o izginotju Maddie McCann.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.