Svet
18 ogledov

Nova pričevanja mučene Nemke

Po aretaciji zakoncev Milenka in Slavice Marinković, ki sta se izživljala nad 19-letno Bettino oziroma Karlo, kot so jo klicali, vsak dan na plano pridejo nove pretresljive podrobnosti, pišejo bosanski mediji. Medtem policija išče njeno najstarejšo sestro.

Karla je povedala, da sta bila Milenko in Slavica Marinković prvih nekaj let z njo lepo ravnala, čeprav je od samega začetka opravljala najtežja fizična dela, pri15 letih pa so se začela pretepanja in stradanje. Dekle pravi, da jo je najbolj tepla njuna hči Monika. Ni izbirala predmetov, izživljala se je s palicami in pasom. Vzrok je pogosto bilo dejstvo, da je lačna psu vzela hrano.

Nekoč je bila kar sedem dni brez hrane, zato je iz hiše ukradla kos kruha in nekaj mesa ter se skrila v gozdu, da bi pojedla. Ko je Milenko izvedel, sta jo z Moniko za kazen držala, Zoran, Milenkov nečak, pa jo je tepel in z vžigalnikom grel nož, s katerim jo je opekel po rokah in obrazu. Povedala je, da so ji grozili s smrtjo, če bi karkoli izdala ali celo šla na policijo. Dvakrat je poskušala pobegniti iz tega pekla, a so jo Marinkovićevi našli in kaznovali.

Želi si v Avstrijo ali Nemčijo

Psihologi so ugotovili, da Karla nima psihičnih težave, kot so trdili njeni mučitelji in njena mati ter tako opravičevali to, da ji niso dovolili v šolo. Zavedala se je vsega, kar se ji je dogajalo, leta zlorabe pa so ji sicer pustila hude posledice.

Dekle si želi v Avstrijo ali Nemčijo, da bi spet normalno zaživela. Njena mama Christine Sieger še naprej trdi, da so obtožbe o zlorabi laži. Pravi, da se je Milenko do Karle vedel kot do lastne hčerke ter da jo je le ona udarila, ker ji je pri 18 še vedno ušlo v hlače. "Ko je to storila, sem jo udarila. To se tako dela," pravi Christina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.