Svet
32 ogledov

Nova smetarska vojna?

1/6
Žurnal24 main
Meščani Neaplja so se ponovno spopadli s policijo zaradi odvažanja njihovih nakopičenih smeti. Podobna slika v mestu skoraj vsako leto.

Krajani južnega naselja Terzigiano ne dovolijo, da bi smeti odvažali na deponijo v njihovem okolišu; skupina več kot dva tisoč protestnikov je onemogočala dostop smetarskim kamionom. Policija jih je poskušala razgnati s solzivcem, na kar so protestniki odgovorili s kamenjem. Pri tem je eden izmed policistov utrpel lažje poškodbe.

Nova kriza s smetmi se je stopnjevala že zadnjih nekaj dni; sprva so meščani Terzigiana razbijali stekla na smetarskih kamionih, rezali so jim pnevmatike in prisiljevali voznike, da so zapustili svoja vozila.

Zaradi mafije
Na območju Neaplja je bilo že od leta 1994 do lani skoraj izredno stanje zaradi velike količine odpadkov na samih ulicah. Mesto je leta 2007 pritegnilo pozornost medijev, saj se je na ulicah nagrmadilo že na desetine ton smeti.

Smetarska kriza naj bi bila sicer rezultat dejstva, da so deponije pod nadzorom lokalne mafijske organizacije Kamora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.