Svet
8 ogledov

Nove aretacije izsiljevalcev

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Balkansko podzemlje spet v ospredju; policija je aretirala četverico kriminalcev, ki je od tasta zloglasnega Cvetka Simića zahtevala skoraj pol milijona evrov. Slovenski del Balkanskega bojevnika se je po pritožbah začel.

Kar se tiče slovenskega kraka balkanske narkomafije, je bila zadnja vest znana 22. julija, ko so državni tožilci za pregon organiziranega kriminala sporočili, da je senat ljubljanskega okrožnega sodišča zaradi sklepa o uvedbi preiskave zavrnil pritožbe obdolžencev v primeru Balkanski bojevnik. To pomeni, da je kazenski postopek zoper Dragana Tošića, domnevnega vodjo slovenskega dela narkokartela, in druge  aretirane začel teči.

Cvetka Simića so februarja letos – kot smo že pisali – ubili in razkosali v Zagrebu. Od njegovega tasta je v teh dneh skupina štirih moških, starih od 21 do 32 let, zahtevala 450 tisoč evrov.

Na policiji so povedali, da je eden izmed četverice povezan s sestro Simićeve žene; ta naj bi dobro vedel, da ima njen oče nepremičnine, denar in avtomobile v Surduku v Srbiji. Organizirana četverica mu je tako zvečer sledila domov; nasilno so vstopili v njegovo hišo, ga pretepli, mu vzeli 550 evrov in 5.000 dinarjev ter mu zagrozili, naj v nekaj dneh pripravi še 450 tisoč evrov. V nasprotnem primeru naj bi se spravili tako nad njega kot nad njegovo družino.

Simićev tast se je po napadu povezal s policijo; z izsiljevalci se je dogovoril za primopredajo denarja predvčerajšnjim zvečer, pri čemer so jih kriminalisti aretirali.

Primera po besedah srbskega notranjega ministrstva ne gre povezovati s pokojnim Simićem. Njegov tast je uspešen poslovnež, čigar posli naj ne bi bili v nobeni povezavi s srbskim podzemljem. "Bil je žrtev mladeniča, ki je bil svoje čase povezan z njegovo hčerko. Ker je videl, da je bogat, ga je začel izsiljevati," so povedali na beograjski policiji.

Spomnimo: truplo 44-letnega Cvetka Simića so sredi februarja letos našli pri jezeru Jarun v Zagrebu. Šlo je le za dele njegovega telesa, glave do današnjega dne še niso uspeli najti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.