Svet
38 ogledov

Nove eksplozije

Eksplozija v Atenah EPA
Sinoči je do eksplozije prišlo v bližini egiptovskega mesta Al-Arish, neznanci so bombo vrgli v Bosni in Hercegovini, danes zjutraj pa tudi v poslovnem središču Aten.

Do napada je ponoči, nekaj minut po polnoči, prišlo v Bosni in Hercegovini, to jutro pišejo tamkajšnji mediji. Eksplozivno napravo so neznanci vrgli na stavbo policije v Zavidovićih. Poškodovanih ni bilo, policijska preiskava dogodka je še v teku.

"Obstajajo nekateri indici, da gre za teroristično dejanje, zato je primer prevzelo tožilstvo Bosne in Hercegovine, ki tudi usmerja preiskavo," je po pisanju bosanskohercegovskih medijev sporočilo tamkajšnje notranje ministrstvo.

Bomba pri hotelu

V Egiptu je do eksplozije prišlo pri hotelu, v katerem so bili nameščeni mednarodni opazovalci, ki so bili zadolženi za pravilno izvedbo nedeljskih volitev, poroča agencija Reuters. Najmanj ena oseba je umrla.

Do eksplozije je prišlo v mestu Al-Arish, le dan po drugem krogu parlamentarnih volitev. Za zdaj še nihče ni prevzel odgovornosti za napad, ne glede na to pa egiptovski mediji pišejo, da za njim najverjetneje stojijo pripadniki Islamske države, ki delujejo v Egiptu.

Javna egiptovska televizija, ki se sklicuje na vire varnostnih služb, je poročala, da je pri hotelu najprej eksplodiral avtomobil bomba, do druge eksplozije, katere podrobnosti še niso znane, je prišlo čez 10 minut. Več sledi ...

Bomba v nahrbtniku v Atenah

V Atenah je bomba zgodaj zjutraj eksplodirala pred uradom Grške poslovne federacije; eksplozija je razbila nekaj oken, žrtev pa k sreči ni bilo, sporoča tamkajšnja policija. Menijo, da za eksplozijo stojijo domače gverilske skupine in ne teroristi.

Eksplozivno napravo so namestili v nahrbtnik, tega pa pred vhod v omenjeno stavbo. Do eksplozije je prišlo ob 3.30 zjutraj; anonimnež jo je najavil eni izmed grških novinarskih redakcij in to približno pol ure pred eksplozijo.

Podobni bombni napadi v Grčiji so se vrstili od leta 2010, ko je država začela sprejemati varčevalne ukrepe; odkar je na oblasti levičarski premier Alexis Cipras, je to prvi takšen napad.

Eksplozija v Atenah | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.