Svet
17647 ogledov

Nove okužbe na Hrvaškem: Žarišča fantovščina, poroka in pogreb

Hrvaška obala Profimedia
Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 71 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, danes objavljeno število novih okužb je večje kot v ponedeljek in torek skupaj.

Direktor hrvaškega instituta za javno zdravje Krunoslav Capak je na redni novinarski konferenci v Zagrebu poudaril, da so v Dalmaciji nastala nova žarišča. Veliko novih okuženih je svatov z ene od porok v Hrvacah, drug primer je pogreb v kraju Imotski. Novi oboleli so vezani na poroko v Hrvacah.

V Vukovarsko-Sremski županji pa so nove okužbe zabeležili v krogu udeležencev fantovščine v kraju Našice.

Zaradi novih žarišč hrvaška vlada razmišlja, da bi sprejela nove ukrepe, je povedal notranji minister Davor Božinović.

"Še vedno pozivamo vse organizatorje takih prireditev, da se držijo ukrepov, ki jih predpisujejo strokovnjaki, saj je to edini način, da se izognemo novim okužbam. Vemo, da lahko število bolnikov vpliva na druge gospodarske dejavnosti, zlasti na turizem. Velika večina organizatorjev se sicer priporočil drži," je dejal Božinovič.

Danes objavljeno število novih okužb na Hrvaškem je večje kot v ponedeljek in torek skupaj, ko so potrdili 65 novih primerov okužb ter pet smrtnih žrtev s covidom-19.

Hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš je na novinarski konferenci dejal, da je na Hrvaškem danes 753 aktivnih primerov okužb. V bolnišnicah se zdravi 132 bolnikov s covidom-19, med katerimi je osem priključenih na ventilatorje. V zadnjem dnevu je za koronavirusno boleznijo 19 umrl 79-letni moški, s čimer se je skupno število žrtev covida-19 povzpelo na 141.

Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer, so na Hrvaškem potrdili skupno 4993 okužb z novim koronavirusom, od tega je 4099 ljudi že okrevalo. Testiranih je bilo več kot 115.700 oseb, med njimi 1632 v zadnjih 24 urah.

 

Fotografija je simbolična.

Komentarjev 8
  • matjaz39 08:40 30.julij 2020.

    spet nekej za ovce!

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 14:44 29.julij 2020.

    Ne ti men o porokah,pogrebih,svatbah... .Vse drugo,samo bistva ne. Ti men povej koliko testov je bilo narejenih in po pravici,brez laži in zavajanj kakor ste vajeni.