Svet
26148 ogledov

Nove podrobnosti: Silovito je počilo, med umrlimi tudi Slovenka

Nesreča pri Zadru 24sata
Hrvaški mediji so sprva poročali, da so v hudi prometni nesreči pri Zadru umrle tri Slovenke, po najnovejših informacijah pa naj bi šlo za Slovenko in Hrvatici.
Okrajno državno odvetništvo v Zadru je potrdilo, da so v grozljivi prometni nesreč v Zemuniku Donjem, blizu letališke steze zadrskega letališča, življenje izgubile tri ženske. Nesreča se je zgodila v podvozu. Nesreča pri Zadru Tragično Svet Pri Zadru umrle tri Slovenke

Državno odvetništvo je objavilo prve podrobnosti. Kot so sporočili, je voznica Toyote Yaris slovenskih registrskih tablic (LJ) peljala iz smeri Zemunika proti Zadru. Osebno vozilo je nenadoma zavilo na nasprotni vozni pas, po katerem se je s tovornjakom pripeljal hrvaški državljan. Pri trku je avtomobil vrglo na desno v zid.  Voznik tovornjaka zadarskih registrskih oznak je bil 40-letnik, ki jo je odnesel brez poškodb.

Na kraj nesreče so takoj prihitele dežurne službe, zaradi ogleda je ta del ceste še vedno zaprt za ves promet in preusmerjen na obvoz. O identiteti ali državljanstvu umrlih uradnih podatkov še ni.

"V prometni nesreči osebnega avtomobila z ljubljanskimi registrskimi oznakami in tovornjaka z zadrskimi registrskimi oznakami so umrle tri ženske, stare 55, 61 in 66 let," je novinarjem povedal državni tožilec v Zadru Denis Sokol. Dodal je, da voznik ni poškodovan.

"Zakaj je 66-letnica izgubila nadzor nad vozilom, zaradi neprilagojene hitrosti ali spolzke ceste, v tem trenutku ne vemo," je dodal  izjava spodaj).

Komentarjev 1
  • Toma 07:14 22.april 2022.

    Za policaje je to še vedno le in samo: spolzki cesti neprilagojena hitrost, saj cesta ne more biti kriva.