Svet
40 ogledov

Nove težave s salmonelo

čevapčiči Shutterstock
Hrvaško pretresa škandal, povezan s salmonelo v mesu na trgovskih policah. Potem ko so pristojni tri tedne prikrivali informacijo glede salmonele v piščančjem mesu, je danes zaokrožila nova informacija glede okuženega mesa za čevapčiče.

Le dober mesec po tem, ko je zaradi salmonele umrl deček iz Bregane, je hrvaško javnost včeraj razburila nova afera. Tokrat gre za okuženo perutnino. Potrošniki so na nogah predvsem zaradi dejstva, da so jim pristojni kar tri mesece prikrivali informacije, da so salmonelo v piščančjem mesu odkrili na trogovinskih policah.

Danes je glede salmonele zaokrožila nova vest. Hrvaško pristojno ministrstvo je sporočilo, da je v mesnem pripravku za čevapčiče z rokom uporabe do 12. novembra potrjena prisotnost salmonele. Vzorec so odvzeli v eni izmed prodajaln Konzuma na Rijeki, poroča hrvaški Večernji list.

Analiza je bila končana do včeraj. Tega mesnega pripravka na prodajnih policah več ni, kupci so ga bodisi že pojedli ali pa ga shranili v zamrzovalne skrinje.

"Opravičujemo se kupcem in jih prosimo, da kupljeno meso za čevapčiče, v kolikor ga še niso porabili, vrnejo v prodajalno, kjer so ga kupili. Informacije, ki bi nakazovale, da imajo potrošniki kakršne koli težave zaradi tega mesa, nismo prejeli," so po objavljeni informaciji glede salmonele v mesu sporočili iz trgovske verige Konzum.

Dodali so, da so sprožili tudi dodatne varnostne mehanizme, da do podobnih primerov ne bi več prihajalo. Izvor okuženega mesa ni znan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.