Svet
3072 ogledov

Nove velike skrbi. Potrdili brazilski sev.

Covid-19 Epa
Obstoj nevarnejšega seva novega koronavirusa so potrdili pristojni.

Zdravstvene oblasti v Združenem kraljestvu so včeraj potrdile, da je v državi potrjen novi sev novega koronavirusa, ki je bil prvič identificiran v Brazilji. 

Tudi ta varianta novega koronavirusa se hitreje širi in slabše reagira na cepiva, je pri tem posvarila britanska služba za javno zdravje. Za zdaj so potrdili šest primerov.

Hitijo s cepljenjem

V Združenem kraljestvu je sicer prvi odmerek cepiva proti novemu koronavirusu doslej prejelo več kot 20 milijonov ljudi, je včeraj sporočil britanski minister za zdravje Matt Hancock.

V okviru kampanje cepljenja, ki se je začela v začetku decembra, si vlada v Londonu prizadeva, da bi vsi starejši od 50 let prejeli prvi odmerek cepiva do 15. aprila, nato pa vsi odrasli do konca julija.

Prvi odmerek cepiva proti novemu koronavirusu je doslej v Veliki Britaniji prejelo približno 30 odstotkov prebivalcev, višji odstotek cepljenih imata le Izrael in Združeni arabski emirati.

Okužbe se od konca januarja zmanjšujejo

V Združenem kraljestvu, ki je kampanjo cepljenja v začetku lanskega decembra začela kot prva država na svetu, se dnevno število novih okužb, hospitalizacij in smrti zaradi covida-19 zmanjšuje od konca januarja. V četrtek so v državi najvišjo raven ogroženosti zaradi novega koronavirusa znižali za eno stopnjo, saj je padec števila primerov okužbe zmanjšal tveganje za preobremenitev nacionalnega zdravstvenega sistema.

Kljub uspešni kampanji cepljenja ostaja Združeno kraljestvo ena najbolj prizadetih držav v Evropi zaradi pandemije. Od začetka pandemije so v državi našteli več kot štiri milijone okužb, umrlo pa je približno 123.000 covidnih bolnikov.

Vlada v Londonu je danes tudi sporočila, da bodo vse družine s šoloobveznimi otroki prejele brezplačen pribor za testiranje na novi koronavirus na domu. V Angliji se bodo namreč vse šole znova odprle 8. marca.

Bojana Beović, Brdo pri Kranju Slovenija Beovićeva opozarja, da nam ob tem tempu ne bo uspelo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • fazan2021 11:01 01.marec 2021.

    Upam, da ga fašete banda skorumpirana in da vas utiša za nekaj časa

  • mamax 10:59 01.marec 2021.

    Kdaj bo test na žurnalski sev, ki trosi laži?

  • Patriot2021 10:56 01.marec 2021.

    Gonite se v 3-PM vi in vsi vaši izmišljeni sevi. Pozabili ste na kvazinovinarski sev, ki najbolj ogroža in širi laži. Vi kvazi novinarčki ste ravno tako odgovorni za genocid nad ljudstvom in plačali boste ta zločin. To ne bo zastaralo. NIKOLI!