Svet
14 ogledov

Nove žrtve poplav

Poplave 2014 M&M
Stanje po včerajšnji novi vremenski ujmi v Bosni in Hercegovini se stabilizira. Našli žrtve poplav.

Potem ko je včerajšnje deževje številna območja Bosne in Hercegovine pahnilo skoraj na isto točko, na kateri so bila po majskih poplavah, se danes stanje umirja. Škoda je kljub temu spet ogromna.

Uničene so magistralne in regionalne ceste, poplavljena so poljska zemljišča, evakuiranih je okrog na stotine družin, saj so njihove hiše bodisi poplavljene bodisi ogrožene zaradi zemeljskih plazov. V Banja Luki je bilo poplavljenih 247 stanovanjskih hiš, v občini Srebrenik preko 300 hiš, v občini Tuzla je poplavljenih 300 objektov. Zaradi obilnih padavin je narasla tudi reka Brka, ki je poplavila okoliška naselja v južnem delu okrožja Brčko.

Vreme je zahtevalo tudi prve žrtve; v mestu Barakovac pri Čelincu so našli mrtva moškega in žensko. Našli so ju v avtomobilu na lokalni cesti, preko katere se je razlil Črni potok in avtomobil odnesel s svojim tokom. Policija preiskuje še pogrešanega mlajšega moškega v Banja Luki. Doslej so našli le njegov potopljeni avtomobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.