Svet
71 ogledov

Novi Agrokorjev menedžer Antonio Alvarez III: Nobenega jamstva ni, da nam bo uspelo

Antonio Alvarez III. Marko Lukunic/PIXSELL
Agrokorjev izvršni direktor za prestrukturiranje je po prihodu na Agrokorjev sedež stopil tudi pred javnost. O odpuščanju zaposlenih še ni želel govoriti, je pa poudaril, da je situacija Agrokorja - lastnika Mercatorja - resna.

Antonio Alvarez III., izvršni direktor za prestrukturiranja v Evropi pri svetovalni hiši Alvarez & Marsal in novi izvršni direkto za prestrukturiranje Agrokorja, ki ga naj bi izbrala ruska Sberbank, je na sedežu Agrokorja stopil pred javnost skupaj s svojimi člani ekipe. Zagotovil je, da bodo v prvi vrstu skušali zagotoviti stabilnost v družbi. Ob tem je poudaril, da položaj podjetja, ki naj bi dolgovalo kar 6,6 milijarde evrov, sploh ni enostaven.

''Čas je ključnega pomena. Situacija je težka in resna, zato ni nobenega jamstva, da nam bo uspelo. To je eden izmed najbolj zahtevnih situacij, s katerimi sem se srečeval," je povedal Alvarez in podaril, da ga je na mesto šefa imenovalo podjetje Agrokor, a bo deloval kot neodvisni strokovnjak, ki si želi le najbolje za podjetje.

Kaj po z odpuščanjem?

Na vprašanje o odpuščanju v Agrokorju, ki zaposluje okoli 40.000 ljudi, je Alvarez odgovoril, da ne more ničesar obljubiti. Izpostavil pa je, da je najbolje za podjetje in delničarje, da skupino obdrži nedotaknjeno, a da je veliko prezgodaj govoriti, ali bodo morali v sklopu tega tudi kakšnega dela "znebiti". 

Po mnenju Alvareza je v tem trenutku predvsem ključno podjetju ponuditi stabilnost in nato pripraviti načrt za prestrukturiranje podjetja.

Hrvaški novinarji niso mogli mimo njegovega konjička

Hrvaški novinarji, ki so Alvarezu lahko zastavili le nekaj vprašanj, se niso mogli izogniti niti njegovemu konjičku, v prostem času se namreč ukvarja z glasbo, s plesnimi hiti nastopa tudi po klubih. Povedal je, da se s hobijem ukvarja, ko ni v službi, a je poleg tega tudi eden izmed vodilnih strokovnjakov na področju prestrukturiranja in Agrokor ima njegovo popolno pozornost. 

Nova ekipa v Agrokor prihaja po sporazumu z bankami upnicami o mirovanju dolga, medtem ko naj bi dogovor z dobavitelji šele dosegli. Agrokorjevi dobavitelji, ki upajo tudi na pomoč vlade z novim zakonom t. i. Lex Agrokor, imajo za sprejem sporazuma več zahtev, med drugim tudi, da zahtevajo zagotovila Agrokorja, da poplača vse menice ali da te kupijo banke in jih preoblikujejo v posojila, pri čemer pa njihovi poroki ne bi bili dobavitelji.

Komentarjev 2
  • privat 12:07 06.april 2017.

    ja čas je da hrvaška zgine z zemljevida?? počasi jo grize in prevzema rusko srbski kapital..to ni nič slučajno!!

  • primoz.g 20:24 04.april 2017.

    Sem mislil da so vsaj hrvatje bolj pametni od nas, pa niso so naredli točno strel sam sebi v glavo, okay nekomu tam to zagotovo paše, novi pevec pa bi lahko popestril CRO estrado :) kak duo s prljavim kazalištem mu ne gine :)