Svet
5 ogledov

Novi galaxy tab večji od ipada

Novega galaxy taba bo po velikosti težje ločiti od ipada. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Samsung je danes predstavil dve novi napravi galaxy tab. Od osnovne, ki je na voljo tudi v Sloveniji, se razlikujeta predvsem po velikosti.

Namesto slabih 18 centimetrov (7 palcev), kot je imel diagonalo zaslona prvi tab, novi napravi merita 22,6 centimetra (8,9 palca) in 25,6 centimetra (10,1 palca).

Za primerjavo, obe različici Applovega ipada imata diagonalo zaslona 24,6 centimetra (9,7 palca).

Napravi sta tudi tanjši od novega ipada; zadnji ima debelino 8,8 milimetra, Samsungovi napravi pa 8,6 milimetra, poroča Cnet.

Poganjal jih bo Honeycomb, v ZDA od 350 evrov
Obe različici bosta imeli kameri spredaj in zadaj, dvojedrni procesor in možnost predvajanja videa v polni HD kvaliteti 1080p. Ločljivost obeh zaslonov bo sicer 1.280 krat 800 pikslov (oba ipada 1.024 krat 768 pikslov).

Poganjal ju bo najnovejši, za tablične računalnike posebej prirejeni Android 3.0, znan kot Honeycomb.

Napravi naj bi bili po vsem svetu na voljo poleti. V ZDA se bodo cene za naprave, ki podpirajo tako mobilna omrežja kot WiFi, gibale med 350 in 420 evri. Pričakovati pa je, da bodo cene, kot je v navadi za tovrstne naprave, v Evropi znova precej višje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.