Svet
71 ogledov

Novi grozljivi posnetki IS. Montaža?

Posnetek IS Youtube
Islamska država je včeraj objavila nov posnetek, ki prikazuje dva moška, domnevno turška vojaka, ki naj bi ju zažgali pri živem telesu.

Kot so sprva poročali iranski mediji, posnetek prikazuje dva moška v uniformah, ki sta zaprta v kletki. Zvezana ju izvlečejo na plano, nato pa zažgejo. Tako prikazujejo posnetki, katerih pristnosti, poročajo tuji mediji, ni možno potrditi.

Na 19-minutnem posnetku krvnik, ki govori turški jezik, žali turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana in poziva k uničenju Turčije.

Mediji, povezani z IS, so prejšnji mesec poročali, da so džihadisti ugrabili dva turška vojaka, turške oblasti pa so takrat sporočile, da so izgubile stik s dvema vojakoma, ki sta se borila v Siriji. Za zdaj sicer ni potrjeno, ali gre za vojaka z videoposnetka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

19-minutni posnetek je bil objavljen dan po turških zračnih napadih na al Bab, utrdbo Islamske države na severu Sirije, v katerih je bilo po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice ubitih 72 civilistov, med njimi 21 otrok.

Turška vojska napade na al Bab nadaljuje tudi danes, po podatkih sirskega observatorija je bilo ubitih 16 civilistov, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Turške oblasti so v četrtek sporočile, da je bilo v spopadih z borci IS ubitih 16 turških vojakov, kar so najhujše izgube za turško vojsko od začetka posredovanja v Siriji konec avgusta. Turčija je v operaciji, imenovani Ščit Evfrata, do zdaj izgubila 38 vojakov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurko 07:43 24.december 2016.

    pa ni mogoče, da to v imenu religije miru?? ma to ne, to so naredili kakšni krvoločni Budisti, saj veste kakšni so, zdaj pa hočejo krivdo naprtiti najbolj miroljubnim in spravljivim.

  • Harrison 07:14 24.december 2016.

    Nobene montaže ni. Brez cenzure je vse na Best Gore.com. Žal