Svet
6 ogledov

Novi grški premier v bolnišnici

Antonis Samaras Reuters
Novi grški premier Antonis Samaras je moral zaradi težav z očesno mrežnico v bolnišnico v Atenah, so sporočili iz njegovega kabineta. Poleg premierja je v bolnišnici pristal tudi drugi človek nove grške vlade – finančni minister Vasilis Rapanos. Kot vzrok so navedli preutrujenost.

Premier Samaras je že več dni tožil zaradi bolečin v očeh. Zdaj naj bi ga čakala celo operacija, so sporočili iz njegove stranke Nova Demokracija.

Glede 65-letnega Rapanosa so iz bolnišnice sporočili, da je težava v preutrujenosti, zaradi katere je omedlel. Kot so zatrdili, ni v smrtni nevarnosti. Tudi njegova uradna prisega za ministra je še naprej predvidena za ponedeljek, piše dpa.

Samaras je kot novi grški premier zaprisegel v sredo, potem ko je njegova Nova demokracija na nedeljskih novih predčasnih volitvah prejela največ glasov. Vlado, ki naj bi popeljala Grčijo iz globoke gospodarske krize, sta mu pomagala sestaviti še socialistični Pasok in Demokratska levica.

Rapanos – ugleden bančnik, ki je v zadnjih letih zasedal položaj predsednika uprave največje grške zasebne banke National Bank of Greece – je v vladi prevzel vodenje za zadolženo Grčijo ključnega finančnega ministrstva. V četrtek ni zaprisegel skupaj z ostalimi ministri nove vlade, ker je že bil v Luksemburgu na zasedanju finančnih ministrov EU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.