Svet
23124 ogledov

V italijanskem Wuhanu ulice puste

Koronavirus v Italiji
1/24
Profimedia
V severni Italiji potrdili že 31 primerov okužb.

V Italiji, kjer so doslej v severnih deželah Veneto in Lombardija potrdili že 31 primerov okužb z novim koronavirusom, je covid-19 zahteval dve življenje. V bolnišnici na območju Padove je v petek umrl 78-letni Italijan, danes oblasti poročajo o smrti ženske v Lombardiji. V deželi Veneto so skupno potrdili dve okužbi, v Lombardiji 27.

Koronavirus v Italiji Novi virus Zdravje V Italiji zaprli šole in urade ter odpovedali dogodke

V desetih mestih na območju so zaradi zajezitve širjenja virusa oblasti v petek odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov, odpovedale so tudi vse športne prireditve. Za ukrep so se odločili, potem ko so v Lombardiji v enem dnevu potrdili deset novih primerov okužb.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

Vse nove okužbe v petek so posredno ali neposredno izvirale od 38-letnega moškega iz kraja Codogno pri Milanu, ki se je okužil, potem ko je v začetku meseca večerjal s prijateljem, ki se je vrnil s Kitajske. V bolnišnici v kraju Codogno, kjer je od srede na intenzivnem oddelku, je okuženih tudi pet zdravnikov in medicinskih sester ter nekaj bolnikov. Več sto ljudi, ki so bili v stiku z njim, je v karanteni in jih oblasti testirajo, več kot 50.000 prebivalcem na območju so svetovali, naj ostanejo doma.

Italijana sta sicer prva Evropejca, ki sta umrla zaradi novega koronavirusa, ki je po svetu, predvsem na Kitajskem, po zadnjih podatkih zahteval 2345 življenj, okuženih pa je 77.000 ljudi. Prva evropska država, od koder so poročali, da je koronavirus zahteval življenje, pa je bila Francija, kjer je minuli konec tedna umrl kitajski turist, navaja portal Deutsche Welle.

Glede na podatke iz petkovega biltena Svetovne zdravstvene organizacije je Italija tako postala država z največ primeri koronavirusa v Evropi. V Veliki Britaniji so jih potrdili tri, v Nemčiji 16, v Franciji pa 12.

78-letni moški, ki je v petek umrl v bolnišnici na območju Padove, je bil v bolnišnici deset dni zaradi nepovezane bolezni, je povedal italijanski minister za zdravje Roberto Speranza. Italijanska tiskovna agencija Ansa je danes poročala, da je za covid-19 umrla tudi ženska v Lombardiji, katere okužba bi lahko bila povezana s tistimi v kraju Codogno.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

Italijan je bil tudi prvi Evropejec, ki je umrl zaradi novega koronavirusa, ki je po svetu, predvsem na Kitajskem, po zadnjih podatkih zahteval 2345 življenj, okuženih pa je 77.000 ljudi. Prva evropska država, od koder so poročali, da je koronavirus zahteval življenje, pa je bila Francija, kjer je minuli konec tedna umrl kitajski turist, navaja portal Deutsche Welle.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • janez846 22:40 23.februar 2020.

    Ko bo prišel knam bo v trenutku na Hrvaškem Madžarskem Avstriji Saj smo nanj zelo pripravljeni imamo na infekciski že 20 postelj pripravljenih!

  • kapibara1 03:22 23.februar 2020.

    A vam trem vsem skupaj je še zmer do fuka..