Svet
13774 ogledov

Spet slabi podatki o novih okužbah za Hrvaško

Hrvaška obala Profimedia
Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah spet zabeležili skoraj sto novih primerov.

Hrvaški nacionalni štab civilne zaščite je ob 14. uri objavil, da so v zadnjih 24 urah na Hrvaškem odkrili 92 novih primerov okužb s Sars-CoV-2. 

Trenutno ima Hrvaška tako 1207 aktivnih primerov, 153 oseb je na zdravljenju v bolnišnici, devet pacientov potrebuje respirator. V preteklih 24 urah so testirali 915 oseb.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so skupaj potrdili 4345 pozitivnih testov. Umrlo je skupaj 120 oseb. 

Številke lokalnih štabov civilne zaščite se od nacionalnih zaradi nekoliko drugačnega zajemanja  podatkov nekoliko razlikujejo od nacionalnih. O 47 novih primerih poročajo z Vukovarsko-srijemske županije, deset primerov imajo v Zagrebu, devet v Istri in zagrebški županiji, sedem v Osješko-baranjski županiji, šest v Splitsko-dalmatinski, tri v brodsko-posavski in po eno v Vitrovičko-podravski, Ličko-senjski, Sisaško-moslavaški, Koprivniško-križevaški, Dubrovniško-neretvanski in Varaždinski županiji.

Po podatkih hrvaških epidemiologov in infektologov največ primerov v zadnjih 14 dneh prihaja s porok in podobnih žarič na zasebih zabavah. 

"Imamo primer, ko so oboleli mladenka, njeni starši in botra," je za Dnevnik Nove TV včeraj zvečer povedala Alenka Markotić, direktorica Klinike za Infekcijske bolezni v Zagrebu. "Še enkrat pozivam k razmisleku, da poroke ne bodo tako velike in da bodo ljudje odgovorni."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • MK 16:42 19.julij 2020.

    kaj za ena kurbarija od besede je beseda "mladenka" a imate samo bosance pri vas zaposlene, ki ne znajo prevajat hrčkovskih člankov

  • Ender3 14:32 19.julij 2020.

    In koliko časa še ne bodo na rdeči listi.? Jebeš politiko, ki dopušča evidentno zavajanje in prikrivanje dejanskega stanja.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 13:45 19.julij 2020.

    Imajo okoli 100 in več okuženih... .Na koliko že narejenih testov??? Kdor se odloči za dopust v Ustašiji naj gre,vendar v primeru okužbe naj se tudi zdravi v Vukojebini.