Svet
21910 ogledov

Novi posnetki: "To je apokalipsa"

Tornado na Češkem Epa
Škoda po včerajšnjem vremenskem divjanju na Češkem je ogromna. Država prosi za pomoč. Medtem se pojavljajo novi in novi grozljivi posnetki.

Kot smo že poročali, Češko je sinoči prizadel zelo redek, a silovit tornado. Za zdaj so oblasti potrdile smrti petih ljudi, poškodovanih je več kot 200. Tornado je prizadel nekaj mest na jugovzhodu Češke, kjer je rušil hiše dobesedno do temeljev. 

Notranji minister Jan Hamaček je razglasil izredno stanje v državi, premier Andrej Babiš je naravno katastrofo označil za apokalipso. Dopoldne so sicer pristojni še vedno iskali preživele pod ruševinami in že začeli s popisovanjem škode. 

Tornado na Češkem | Avtor: Epa Epa

Premier Babiš je medtem prosil za evropsko pomoč; računa na pomoč iz sklada solidarnosti, iz katerega članice črpajo v primeru naravnih katastrof. 

Tornado je opustošil sedem vasi Južne Moravske na meji z Avstrijo. Uničene so številne hiše. Odneslo je številne strehe, polomilo električne drogove. Premetavalo je celo avtomobile. Na posnetkih, ki krožijo tudi po družbenih omrežjih, je videti opustošenje, kakršnega povzročajo tornadi v osrednjem delu ZDA. Neurje sta spremljala tudi močna toča in naliv. 

Na enem posnetku se vidi, kako je v eni izmed prizadetih vasi porušilo vse hiše. Številni prebivalci prizadetega območja so dobesedno v šoku. 

Tornado na Češkem | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Ender3 18:03 25.junij 2021.

    Nepredstavljivo za nas in naše podnebje. Sočutje s českimi prijatelji 🙏🙏

  • jozicamurn 16:11 25.junij 2021.

    Marsikaj bo še doletelo tiste, ki so ljubitelji NATO terorističnega pakta in tiste, ki so podpirali ubijanje ljudi vsepovsod ter delovali v skupnem interesu z NATO proti nekaterim državam. Ali to prihaja od zgoraj? Je menda nekakšno sporočilo? Božja roka? ...prikaži več Kdo ve, je pa zanimivo, da je nastradala prav njihova Cerkev v tem mestecu.