Svet
6 ogledov

Novi vdori v Sonyjeve račune

Sony je cene konzol Playstation 3 (PS3) znižal za 68 evrov. Žurnal24 main
V Sonyju so morali začasno preprečiti dostop do 93 tisoč uporabniških računov, saj so zaznali večje število neavtoriziranih vstopov v račune. Številke kreditnih kartic naj bi bile na varnem.

Hekerji so v račune omrežja PlayStation in Sony Entertainment uspeli vdreti med sedmim in desetim oktobrom. Iz Sonyja so ob tem sporočili, da številke kreditnih kartic v omenjenih računih niso bile zlorabljene in da še preiskujejo vdore.

Začasno so tako zaklenili 93 tisoč računov uporabnikov, po ponovnem odprtju pa uporabnikom svetujejo, naj si spremenijo geslo za vstop.

Hekerji so sicer že aprila vdrli v spletno storitev Playstation Network, pri čemer so pridobili dostop do osebnih podatkov več kot 100 milijonov uporabnikov, zaradi vdora pa je moral Sony za dober mesec dni ustaviti izvajanje omenjenih spletnih storitev. Sonyjev sistem spletnih storitev si je po vdoru hitro opomogel, saj jih je maja večina uporabnikov začela ponovno uporabljati.

Aprila naj bi sicer hekerji neposredno napadli Sonyjeve strežnike, medtem ko je šlo pri nedavnih poskusih vdora predvsem za poskus kraje identitete in vpisovanje v spletne storitve s tujimi uporabniškimi imeni in gesli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.