Svet
11 ogledov

Novinarju sodijo zaradi Srebrenice

Žurnal24 main
Proti grškemu novinarju Takisu Michasu je sprožen sodni postopek, ker je za sodelovanje v pokolu v Srebrenici obtožil grške paravojaške enote.

Zaradi trditev v svoji knjigi Zgrešena zveza: Grčija in Miloševićeva Srbija je Michas obtožen klevetanja, tožbo proti njemu pa je vložil Stavros Vitalis, predstavnik desničarske stranke Panhelenska makedonska fronta, piše vecernji.hr. Sojenje se bo začelo v septembru, Vitalis pa je že v preteklosti priznal, da je sodeloval v vojni v BiH.

Vitalis trdi, da ga je Michas s svojimi zapisi v knjigi oklevetal, ker je prostovoljce opisal kot paravojaške enote, ki so sodelovale pri pokolu v Srebrenici. Po Vitalisovih besedah je bil njihov namen zgolj pomagati Srbiji. S srbskimi vojaki naj bi bili v dobrih odnosih, podrejeni pa naj bili Ratku Mladiću, v okolici Srebrenice pa naj bi se v času pokola znašli naključno, trdi Vitalis. Michas je obtožbe že zavrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.