Svet
39 ogledov

Novinarko in snemalca ustrelil med neposrednim poročanjem

novinarka, snemalec Reševalni pas/Twitter
Napadalec naj bi bil njun nekdanji sodelavec, ustrelil je še sebe in je v kritičnem stanju. Napad je posnel tudi sam.

Iz kraja Moneta v ameriški zvezne države Virginija poročajo o streljanju, v katerem sta bila med neposrednim javljanjem v televizijsko oddajo ubita novinarka in snemalec.

24-letno Alison Parker, novinarka televizije WDBJ7, so streli zadeli v trenutku, ko se je pred trgovskim centrom v živo pogovarjala z gostjo. Pogovor so neposredno prenašali. Novinarka je začela bežati, streli so jo zadeli v hrbet. Ubit je tudi 27-letni snemalec Adam Ward, sogovornica Vicki Gardner, direktorica gospodarske zbornice območja Smith Mountain Lake, je ranjena.

Na posnetku je slišati osem strelov in kričanje novinarke. Za trenutek je mogoče videti tudi napadalca. Gre za nekdanjega sodelavca Vesterja Leeja Flanagana, ki je na televiziji uporabljal ime Bryce Williams.

Napadalec je streljanje s kamero, ki jo je nosil na sebi, posnel tudi sam. Posnetek je objavil na Twitterju in Facebooku. S kraja dogodka je pobegnil v sivem fordu mustangu. Policisti so ga izsledili, vendar opozoril ni upošteval in avtomobila ni ustavil. Nekaj minut kasneje je zletel s ceste, policija pa je ugotovila, da je ustrelil še sebe. Prepeljali so ga v bolnišnico, je v kritičnem stanju. 

Komentarjev 4
  • TOLAR 07:25 27.avgust 2015.

    DOBRODOŠLI V ZDA

  • kapibara 20:17 26.avgust 2015.

    Žal ni kriv psihič, ker je lahko kupil orožje, kri je zakon , ki NE postavlja omejitev ob nakupu orožja...jest bi ga ljubitelsko kupil, pa mi zakon pravi NADA..

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:26 26.avgust 2015.

    Grozljivka... ker psihič gre to nardit? Pa kako lahko takemu psihiču prodajate orožje? A ste prf**neni???