Svet
9985 ogledov

Novo glede smrti Slovenca v Španiji: Ustreljen najmanj 7-krat

Streljanje v izolski bolnišnici Dare Čekeliš
Slovensko zunanje ministrstvo je bilo obveščeno o smrti slovenskega državljana v Španiji, so danes za STA sporočili iz Mladike. Truplo 20-letnega Slovenca so našli v sredo v bližini španskega mesta Malaga. Na MZZ o okoliščinah njegove smrti niso bili obveščeni, saj preiskava še poteka.

Kot so še navedli na MZZ, je slovensko veleposlaništvo v Madridu od španskih oblasti prejelo obvestilo o smrti in pridobilo potrditev identitete in državljanstva osebe. Svojci so bili o njegovi smrti obveščeni, so dodali.

Preiskovalci po poročanju španskih medijev domnevajo, da je bil mladenič, ki je bil znan policiji in je imel policijsko kartoteko, ubit z avtomatskim orožjem, saj so okoli trupla našli več tulcev nabojev. Ustreljen je bil najmanj sedemkrat.

Truplo so našli v sredo zjutraj na strmem delu pečine za plažo Penon del Cura med krajema Fuengirola in Mijas južno od Malage. Na kraj zločina so prišli reševalci, policisti in gasilci, preiskovalci pa so dokaze iskali tudi v morju.

Kot poroča španski časnik v angleškem jeziku The Olive Press, za zdaj ni uradne potrditve, da je smrt Slovenca povezana z organiziranim kriminalom, a na tak način med seboj obračunavajo lokalne kriminalne združbe. Letošnje leto je bilo v Malagi po številu nasilnih smrti najbolj krvavo v zadnjem desetletju, dodaja časnik.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • leonardo 14:41 13.december 2019.

    Spet eno zavoženo mlado življenje!

  • kapibara1 14:18 13.december 2019.

    Verjetno je hodil v zelje drugemu nabiralcu Tartufof..

  • romy 13:41 13.december 2019.

    Sam si je kriv,ka te češ...