Svet
11706 ogledov

Novo glede strašljive eksplozije na sprehajališču: Vsaj 4 mrtvi, 38 ranjenih

V turški metropoli Istanbul je popoldne odjeknila silovita eksplozija. Istanbulski guverner Ali Yerlikaya je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil, da so pri tem po prvih podatkih umrli najmanj štirje ljudje, 38 je ranjenih. Vzrok za dogodek še ni znan.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v televizijskem nagovoru obsodil "podli napad", kot je označil današnjo eksplozijo na obljudeni ulici Istiqlal v Istanbulu. Po njegovih navedbah je pri tem umrlo šest ljudi, 53 pa je ranjenih, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Storilci tega podlega napada bodo razkriti. Naj bo naše prebivalstvo prepričano, da bodo storilci kaznovani," je povedal Erdogan na novinarski konferenci dve uri po eksploziji.

"Prve ugotovitve nakazujejo na teroristični napad," je dodal. Omenil je, da bi "bila lahko vpletena ženska", a ni podal dodatnih pojasnil.

"Poskusi, da bi Turčijo in turški narod ujeli v teror, ne bodo dosegli svojega cilja ne danes ne jutri, kakor tudi niso včeraj," je še povedal turški predsednik.

Istanbulski guverner Ali Yerlikaya je pred tem sporočil, da so v eksploziji po prvih podatkih umrli najmanj štirje ljudje, 38 je ranjenih.

Na kraj eksplozije so napotili reševalne enote in policijo, ki je območje zaprla. Na fotografijah, objavljenih na družbenih omrežjih, je bilo videti na tleh ležeče ljudi.

Oblasti so po dogodku vzpostavile začasno informacijsko blokado, da bi, kot so navedle, preprečile paniko med ljudmi.

Eksplozija je odjeknila na ulici Istiqlal blizu trga Taksim v središču mesta v času, ko je bilo tam veliko ljudi. Gre za turistično ulico v evropskem delu Istanbula.

Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:58 13.november 2022.

    Terorist, skrajneži, kako moten moreš biti, da greš med nedolžne ljudi in jih meni nič, tebi nič, v imenu nekih višjih idealističnih ciljev pobiješ.

  • jozicamurn 16:49 13.november 2022.

    pozorno spremljam video in vidim močnejšega človeka v temnejši bundi, ki ima siv nahrbtnik in iz tam prihaja eksplozija. Torej nek radikalni islamist na komando jewSA sigurno, ker Turčija ne sprejema iluzij in širitve nato-teroristov Švedske in Finske.