Svet
58265 ogledov

Novo o hudi nesreči avtobusa pri Benetkah, to je bil razlog

Nesreča avtobusa
1/5
Profimedia
Poln avtobus je zletel z nadvoza, 21 ljudi je izgubilo življenje, na socialnih omrežjih video z dogodka nesreče.

Kot smo pisali v torek zvečer, se je blizu Benetk v Mestrah zgodila huda prometna nesreča, v kateri je poln avtobus zletel z nadvoza 30 metrov v globino. 

nesreča avtobusa pri Benetkah Apokaliptični prizori Svet Huda nesreča: Avtobus zletel z nadvoza, več kot 20 mrtvih

Do nesreče je najverjetneje prišlo zaradi slabosti voznika, saj ni nikakršnih znakov o zaviranju. 40-letni Italijan, ki je vozil nov avtobus na hibridni pogon, je prav tako med smrtnimi žrtvami. Pred nesrečo je voznik pobral turiste v zgodovinskem središču in jih peljal nazaj v kamp v Margheri. Ker je nastopil službo komaj 90 minut pred nesrečo, to izključuje možnost, da bi za volanom zaspal.

Ne izključujejo pa niti možnosti, da je voznika med vožnjo nekaj zmotilo. Preučujejo celo možnost, da je k nesreči botrovalo še eno vozilo, kar ugotavljajo tudi s pomočjo cestnih kamer. 

Končno število mrtvih v tragediji je 21. Med mrtvimi so po zadnjih podatkih dojenček, 12-letni deček in mladoletnica. Petnajst oseb je ranjenih, med njimi štiri huje, ki se zdravijo na oddelku za intenzivno terapijo. Stari naj bi bili med 20 in 30 let, navaja Sky TG24.

Po podatkih Anse so za zdaj indentificirali sedem preminulih. Policija še preverja seznam gostov v turističnem kampu Hu v Margheri, da bi tako identificirali umrle in ranjene v nesreči. 

Prebil varnostno ograjo in padel z nadvoza

Avtobus je najprej prebil varnostno ograjo in padel z nadvoza blizu železniških tirov. Po poročanju medijev se je zaradi stika z električnimi kabli vnel tudi požar.

Na avtobusu je bila skupina tujih turistov, med katerimi so bili tudi Ukrajinci, Francozi, Hrvati in Nemci, ki so se po izletu v Benetkah vračali v Marghero, kjer so prebivali med dopustom.

Nesreča avtobusa | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaradi nesreče je bil prekinjen tudi železniški promet. Eden od tamkajšnjih delavcev, ki je pomagal gasilcem pri reševanju, je za medije povedal, da so rešili tudi majhno deklico. Med reševanjem je rešil tudi psa, ki je preživel nesrečo. 

Odzval se je tudi župan Benetk Luigi Brugnaro: "Velika tragedija, mesto žaluje". Beneško tožilstvo je začelo preiskavo. 

Nesreča avtobusa | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • Idioti 11:39 07.oktober 2023.

    Pantani @ Če si ti butnjen v betico in si anticepilec , opravljaš delo , kjer nimaš kontakta z ljudmi , se ne vlačiš tudi po javnih krajih , je tvoj problem glede cepljenja. Prof. voznikom pa je pogoj za ...prikaži večza opravljanje službe CEPLJENJE . Jaz sem cepljen 3 x , se ne bojim potnikov , čeprav sem staknil covid na trajektu , ki pa je trajal le 3 ure. V momentu mrzlica in vročina in v drugem momentu normalno , kot da nič ni bilo . Covid pa mi je potrjen v LJ .

  • Stane Adamič 14:03 04.oktober 2023.

    Električen avtobus???

  • ančika 12:56 04.oktober 2023.

    Pecivo je naredilo svoje...slabost, infarkt, vsak dan na desetine 39 40 ali 50 letnikov, ki bi po starem lahko mirno ziveli se 4o let ... V Italiji je bilo zelo hard, nisi mogel nikamor plus glupi neizobrazeni pojedli pecivo tudi 4x. ?!?!?!