Svet
131884 ogledov

Novo o pogrešani Domžalčanki na hrvaškem otoku Mljetu

Saplunara na Mljetu
1/2
Profimedias
Trenutno poteka iskalna akcija zmanjšane intenzivnosti, kar pomeni, da jo iščejo uslužbenci Nacionalnega parka in gorski reševalci s postaje v Dubrovniku med svojim rednim delom.

Na hrvaškem otoku Mljet že skoraj mesec dni iščejo 63-letno slovensko državljanko Almo Novljan, za katero se je 25. junija izgubila vsaka sled. Po obsežni iskalni akciji v prvih tednih po njenem izginotju je sedaj iskanje manj intenzivno. Domžalčanko iščejo uslužbenci Nacionalnega parka Mljet in lokalni gorski reševalci v okviru rednih nalog.

Ena največjih hrvaških iskalnih akcij na morju in kopnem, v kateri so sodelovali tudi hrvaški vojaki s helikopterjem ter več deset gasilcev, gorskih reševalcev s psi, tudi iz Bosne in Hercegovine, ter čuvajev parka, ni prinesla nobene sledi za pogrešano.

"Gre za zelo velik in zahteven teren, na katerem se je mogoče zelo hitro izgubiti, če greste le nekaj metrov stran od označene poti," je danes povedal vodja hrvaške gorske reševalne službe (HGSS) Josip Granić. Dejal je, da so medtem na Mljetu izpeljali dve uspešni iskalni akciji v drugih primerih.

V okolico otoka Mljeta vsako leto priplava ogromna količina smeti. (Foto: Pixsel | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slovenska državljanka je še naprej pogrešana, a Granić je poudaril, da niso obupali. Trenutno poteka iskalna akcija zmanjšane intenzivnosti, kar pomeni, da jo iščejo uslužbenci Nacionalnega parka in gorski reševalci s postaje v Dubrovniku med svojim rednim delom. Potrdil je, da je policija preverila vse informacije in navedbe o domnevnih sledeh za Novljanovo, kar pa ni prineslo premikov.

Medtem je družina Novljanove prejšnji teden na Facebook strani Tražimo Almo ponudila 10.000 evrov nagrade za koristne informacije o usodi Novljanove.

Slovenska državljanka je izginila, ko sta se s soprogom Janezom odpravila na pohod severozahodno od Malega jezera na Mljetu. Izginotje je prijavil soprog, ki je pojasnil, da na pohodu ni uspel slediti ženi, ki velja za zagrizeno planinko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • sam50 13:32 05.november 2019.

  Ta je pa udarna.....

 • Janez_53 08:54 10.september 2019.

  In kaj hudiča novega je v tem članku??? Madonca, ste čedalje bolj bedni!

 • Avatar stoychi
  stoychi 14:11 23.julij 2019.

  močno dvomim, da bodo omenjeno gospo našli na Mljetu.