Svet
93 ogledov

Novo obglavljenje Islamske države

Obglavljenje Reševalni pas/Twitter
Zamaskirani teroristi Islamske države so v Tripoliju obglavili dva moška, ki so ju obtožili, da sta prakticirala magijo.

Novi videoposnetek Islamske države, o katerem poroča New York Times. Pripadniki Islamske države so pred množico zbranih ljudi na enem izmed trgov Tripolija privedli dva zapornika z zavezanimi očmi in v oranžnih oblačilih.

Množica je pričakovala njihovo obglavljenje, kar se je tudi zgodilo; obsojenca so usmrtili zaradi obsodbe, da sta prakticirala magijo. Ob dogodku, ob katerem so vzklikali "Alah je velik", se je na trgu zbrala velika množica ljudi, med drugim tudi otrok, nekateri so se celo povzpeli na strehe avtomobilov, da bi imeli tako boljši pogled.

PREBERITE TUDI:


Predstavnik libijske policije je za New York Times izjavil, da Islamska država izgublja oporišča v Siriji in Iraku, pri čemer naj bi jim Libija, ki se sooča z notranjimi boji za oblasti, predstavljala možnost za nadaljevanje širjenja kalifata.

Zadnje vesti, kot še poroča NYT, nakazujejo, da so skrajneži omenjene organizacije že uspeli prevzeti oblast nad obalo mesta Tripoli, od koder so pregnali lokalno policijo. Takoj so začeli s širjenjem svoje rigorozne interpretacije islamskega šeriatskega prava; prepovedali so glasbo, prisilili ženske, da so zakrite.

Analitiki verjamejo, da je prihodnja tarča mesto Adjabiya, mesto v bližini Sirte, ki bi Islamski državi dal kontrolo nad vitalnimi povezavami z naftnimi polji.

Komentarjev 24
  • matermila 11:14 09.december 2015.

    Takoj pojdi na mejo in si en par njih pelji domov.Pokaži da si drugačen,bodi prijazen do njih,odpri kurjo in ovčjo farmo,pa ti bojo hvaležni.Do prve napake,pol pa glava stran.

  • malonaokoli 08:14 09.december 2015.

    in problem bo nastal, ko bo iz milijona nikogaršnjih čez noč nastalo tri miljone lačnih

  • malonaokoli 08:12 09.december 2015.

    glede na norosti človeka bi predlagal da pobijejo kakšnih tri milijarde ljudi, da se Zemlja malo odpočije od nasilnih parazitov z bogovi v glavi.