Svet
1870 ogledov

Novo streljanje na šoli

Ameriška policija
Lokalni mediji poročajo o več ranjenih.

Ameriški mediji poročajo o novem streljanju na šoli Great Mills v ameriški zvezni državi Maryland na vzhodu ZDA. V streljanju sta bila ranjena dijakinja in dijak. Dijakinja je v kritičnem stanju, dijak pa je stabilen. 

Šerif Tim Cameron je povedal, da se je streljanje začelo na hodniku šole pred začetkom pouka okoli 7.45 po lokalnem času. Strelec, dijak šole, je streljal na sošolca - dijakinjo in dijaka, ki ju je oba ranil. Varnostnik na šoli je potem, ko je slišal strele, strelcu sledil in streljal vanj, strelec pa mu je odgovoril. Varnostnik pri tem ni bil ranjen, vzrok smrti strelca pa še ugotavljajo, je dodal šerif. Napovedal je, da bodo v podrobni preiskavi ugotovili, ali ga je ubil varnostnik. Strelec se je morda ustrelil tudi sam, navaja AFP.

Gre za šolo v kraju Great Mills, ki je od Washingtona oddaljen približno 90 minut vožnje. Okrožje St. Mary's je na spletni strani potrdilo, da na šoli izvajajo izredne ukrepe. Incident je pod nadzorom in na prizorišču je policija.

"Učence so zadele krogle"

CNN pa navaja besede enega izmed šolarjev, da so več učencev zadele krogle. Kot je za CNN še dejal eden izmed približno 1600 učencev na šoli, so poslopje zaprli že okrog 8.30 po lokalnem času, pol ure po tem, ko naj bi odjeknili streli.

 

Pet tednov po Floridi

Incident v Great Millsu se je zgodil pet tednov po streljanju na šoli na Floridi, v katerem je 19-letnik ubil 14 učencev in tri odrasle. Vse odtlej se v ZDA med šolarji krepi gibanje za ostrejšo zakonodajo s področja orožja.

Policija je na kraju dogodka, podatkov o morebitnih poškodovanih še ni. 

Nekateri lokalni mediji poročajo o več poškodovanih in morda tudi eni smrtni žrtvi, vendar ti podatki uradno niso potrjeni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Jožef Koprivnikar 15:36 20.marec 2018.

    Saj se bo mladina pobila med seboj, zakaj nihče nič ne ukrene da bi to preprečil ? Je vse to v imenu demokracije, orožarskih lobijev ali pogrebnih, to je zdaj vprašanje.

  • Albatroz 15:28 20.marec 2018.

    čudi me da se nene bolj pogosto streljajo, ali pa ne dajo mediji vsega v javnost