Svet
19997 ogledov

Novo v primeru Maddie McCann: Že od ponedeljka velika akcija policije

Maddie McCann Portugalska
1/4
Epa
Nemška policija je pred kratkim identificirala 43-letnega moškega, ki ga sumijo, da je vpleten v izginotje male britanske deklice pred 13 leti.

Nemška policija se je lotila obsežne preiskave na eni od parceli v mestu Hanover na severu Nemčije.

Predstavnica tožilstva Julia Meyer je potrdila, da so že od včeraj na prizorišču preiskovalci, ki s s pomočjo bagra iščejo morebitne ostanke male Madeleine McCann.

„Preiskovalci na terenu iščejo morebitne dokaze v primeru McCann,“ je potrdila za tiskovno agencijo Associated Press.

Madeleine je bila tri leta, ko je na družinskih počitnicah v obmorskem mestu Praia da Luz na portugalskem izginila iz apartmaja. Starša sta bila v času njenega izginotja na večerji.

Maddie McCann preiskava hanover nemčija | Avtor: Epa Epa

Nemške oblasti so prejšnji mesec sporočile, da so identificirale 43-letnega Nemca, ki je v zadevi osumljenec in da ga preiskujejo zaradi suma umora.

Njegovega imena niso razkrili, mediji pa so ga identificirali kot Christiana Brücknerja. Nazadnje je bil prijavljen, da živi v mestu Braunschweig, približno 40 kilometrov od Hanovra. Več o tem, kdo je moški, ki naj bi deklico ugrabil, preberite na tej povezavi.

Osumljenec, ki se trenutno nahaja v zaporu v Nemčiji, kjer prestaja kazen zaradi preprodaje mamil, je več let živel na Portugalskem, v času Madeleineinega izginotja tudi v kraju Praia da Luz. Zaradi spolnega napada na otroke je bil že dvakrat obsojen.

Maddie McCann preiskava hanover nemčija | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • anica00 19:33 28.julij 2020.

    Slučaj Maddie objavljaju v epski širini po vseh evropskih državah. Kmalu bodo začeli kopati tudi v Sloveniji. Kaj je tukaj narobe?