Svet
2475 ogledov

Umrlo pet otrok: Grad naj bi odnesel močan veter, a dan sploh ni bil vetroven

Poteka preiskava, ali je grad bil pritrjen na tla.

Osnovnošolska zabava na avstralski Tasmaniji se je končala tragično, potem ko je napihljiv grad, v katerem so se zabavali številni otroci, odnesel močan veter. Policija je sporočila, da je umrlo pet otrok, še štirje so v kritičnem stanju ali huje ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Grad naj bi odpihnil veter, a meteorološke meritve kažejo, da tisti dan sploh ni pihalo.

Kot so včeraj pojasnili iz policije, je več otrok padlo z višine desetih metrov, potem ko je močan sunek vetra zgrabil grad in ga odnesel v zrak.

Hitrost vetra je bila nizka

Oblasti so sedaj potrdile imena žrtev. Življenje so izgubili Addison Stewart (11), Zane Mellor (12), Jye Sheehan, Jalailah Jayne-Maree Jones (12) in Peter Dodt (12 let). Enega otroka so že odpustili iz bolnišnice.

 | Avtor: Epa Epa

Kako je do incidenta prišlo na dan, ko je bilo večinoma sončno in mirno vreme, ni znano. Vremenoslovci so v četrtek zjutraj namreč zabeležili hitrost vetra od 7 do 22 km/h. Policija je še sporočila, da poteka preiskava, ali je bil grad pritrjen na tla.

"Kar naj bi bilo praznovanje ob koncu šolskega leta, se je za naše majhne otroke spremenilo v nesrečno tragedijo," je ob dogodku dejal tasmanski premier Peter Gutwein.

Steklo je tudi zbiranje sredstev za pomoč družinam treh žrtev preko GoFundMe, doslej pa je bilo zbranih že več deset tisoč evrov. Sredstva se zbirajo tudi preko osnovne šole Hillcrest, ki je zbrala že več kot 680.000 avstralskih dolarjev.

dezurni@styria-media.si

Napihljiv grad Grozljiva nesreča Svet Tragedija na napihljivem gradu: Umrli štirje otroci, več poškodovanih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.