Svet
6 ogledov

Novopečena milijonarja bosta dobitek delila

Loterija EuroMillions EPA
"Spremenilo nama je življenje. Ne le nama, ampak vsem," to so bile prve besede svežih britanskih milijonarjev, ki sta na loteriji Euromillions dobila drugi najvišji dobitek v zgodovini Velike Britanije. Zadela sta 148 milijonov funtov.

Ko sta 41-letni Adrian Bayford in njegova leto dni mlajša soproga Gillian v petek spremljala žrebanje lota, ji je ta sprva dejal, da je pozabil kupiti srečko. Po koncu žrebanja pa je šel preverit in ugotovil, da je zadel glavni dobitek.

"Številke sem preverila na telefonu, televiziji, internetu. Samo spogledala sva se in začela smejati," se po poročanju BBC Gillian spominja trenutkov, ko je tudi sama izvedela za dobitek.

Vedno je šlo na tesno

"Vedno sva delala in varčevala za počitnice in stvari, ki sva jih potrebovala," je dejala Gillian, ki že načrtuje, da bo pustila svojo službo in več časa preživela s šestletno hčerko in štiriletnim sinom.

Finančne težave, ki sta jih bila vajena, bodo zdaj preteklost. "Ta denar je prišel ob pravem času in bo koristil vsej družini," dodaja par, ki pa celotnega zneska ne bo porabil le zase. Odločila sta se, da gre za preveliko vsoto denarja in jo bosta delila s sorodniki in prijatelji, ki so jima v preteklih letih stali ob strani in jima pomagali, tudi finančno.

Del sredstev bosta namenila tudi dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo otrokom. Vendar za zdaj še ne želita govoriti, konkretno na kakšen način in katerim organizacijam bosta namenila pomoč.

Komentarjev 1
  • zic 11:08 15.avgust 2012.

    blagoooooooooor!!!! čim koristejše upravljajta z denarjem!