Svet
6 ogledov

Novorojenčka napačno razglasili za mrtvega

dojenček, novorojenček Žurnal24 main
Štirje zdravstveni delavci bolnišnice na jugu Kitajske so suspendirani zaradi napačno postavljene diagnoze. Živega novorjenčka razglasili za mrtvega.

Osem mesecev nosečo Liu Dongmei so v porodnišnico sprejeli zaradi notranjih krvavitev in krčev v trebuhu. Zdravniki so se odločili sprožiti porod. Ob rojstvu otrok ni ne dihal ne jokal. Osebje je bilo prepričano, da je mrtev, in so ga tako tudi obravnavali, pri tem pa niso sledili ustreznim postopkom.

Približno pol ure po rojstvu je Liujina svakinja prosila, ali lahko vidi mrtvorojenega otroka. V roke so ji dali rumeno plastično vrečko, v kateri je bil otrok. "Odprla sem vrečko in videla, da se otrokove roke in noge premikajo ter trebuh dviguje. Prav tako je bilo videti mehurčke zraka iz ust," je svakinja dejala za Beijing News.

Presenetilo jo je tudi dejstvo, da je otrok deček, saj so jim prej rekli, da je Liu rodila deklico. Foshan News poroča, da naj bi medicinske sestre družini dejale, da je deklica, da bi s tem malce ublažile bolečino ob rojstvu mrtvorojenga otroka. Na Kitajskem so namreč fantki še vedno bolj zaželeni kot deklice.

Ko so v bolnišnici odkrili napako, so otroka prepeljali na intenzivno nego. Njegovo stanje naj bi bilo stabilno.

Liu in njen mož po poročanju kitajskih medijev od bolnišnice zahtevata odškodnino. Predstavniki bolnišnice zadeve niso želeli komentirati. Do konca preiskave pa so suspendirali vodjo porodnišnice ter zdravnika in dve medicinski sestri, ki so sodelovali pri porodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.