Svet
14 ogledov

Novorojenčke ubijala zaradi droge

slovenija 27.06.12. dojencek, otrok, rokica, starsi, novorojencek, nega, foto: s Shutterstock
V Utahu poteka sojenje Megan Huntsman, ki je obtožena, da je med letoma 1996 in 2006, ubila šest novorojenčkov.

Na dan prihajajo podrobnosti primera, ki pretresa javnost vse od aprila, ko so vložili obtožbo. Policija je razkrila motiv domnevnih okrutnih dejanj – 39-letnica je bila odvisna od metamfetaminov in zaradi tega nezmožna skrbeti za otroke.

"Gre za povsem sebična dejanja. Bila je  zadrogirana in ni hotela otrok ali odgovornosti," je za AP dejal načelnik Mike Roberts. Novorojenčke je zadušila ali zadavila in nato njihova trupelca skrila v garaži.

Zaviti v plastično vrečko in brisačo

Z DNA-testi so potrdili, da je bil oče otrok – petih deklic in dveh dečkov –  njen odtujeni soprog Darren West, ki je bil iz zapora izpuščen januarja. Prav on je na nenavadno dogajanje opozoril policijo, po tem ko je našel bel zaboj, v katerem je bilo truplo novorojenčka, zavito v plastično vrečko in brisačo.

Huntsmanova se na sodišču ni izrekla o krivdi, je pa policiji priznala, da je ubila šest novorojenčkov. Med prvimi zaslišanji pa je dejala, da se ne spomni, koliko jih je ubila – ocenila je, da osem ali devet, poroča USA Today.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.