Svet
76 ogledov

Novorojenčki v kartonastih škatlah, ker ni posteljic

novorojenčki, Venezuela Twitter @manuelferreiraG
Zdravnik se je odločil javnosti pokazati, kakšne so razmere v bolnišnici. Ker nimajo dovolj posteljic, novorojenčke odlagajo kar v kartonaste škatle.

Razmere v venezuelskih bolnišnicah je razkril eden od zdravnikov, ki je posnel pričujočo fotografijo. Posnetek je bil narejen v bolnišnici Domingo Guzman Lander v mestu Barcelona. "Dojenčki so vso noč spali v kartonastih škatlah, dokler slike niso prišle v javnost," je za Fox News povedal opozicijski politik Manuel Ferreira, ki je fotografijo objavil na svojem Twitter profilu. "Potem so otroke pustili v domačo oskrbo."

Ferreira je dejal, da je to le še en primer, ki nazorno kaže propad zdravstvenega sistema v Venezueli. "Ta teden je umrlo 15 novorojenčkov v bolnišnici Razetti. Matere ne dobijo ustrezne hrane, otroci so ob rojstvu čisto šibki. Poleg tega primanjkuje zdravil in cepiv." Po vsej državi naj bi primanjkovalo tako običajnih protibolečinskih sredstev kot tudi zdravil za zdravljenje raka in virusa HIV. Nekateri zdravniki se zato zatekajo k uporabi zdravil, namenjenih zdravljenju živali. 

Oblasti so ogorčene nad objavo fotografije. "Naše bolnišnice se ukvarjajo s stotinami pacientov, kljub poskusom medijev, da manipulirajo stvari," so dejali. 

Venezuela ima zadnje leto zaradi padca cen nafte finančne težave.  Težave imajo tudi z dobavo elektrike. Država nima denarja za uvoz osnovnih dobrin, hrane, zdravil. V državi vse bolj narašča stopnja kriminala.

 

Komentarjev 9
  • maresem 18:23 23.september 2016.

    Ni bila mišljena porodnišnica, pač pa UKC.

  • mrki 15:41 23.september 2016.

    A Kordiš in Violetica nista nobene zibke poslala? Sam prašam!?

  • moder 15:36 23.september 2016.

    osebno lahko potrdim, da je v UKC stanje zelo katastrofalno in ni daleč od slike iz članka. V UKC sem skoraj vsak dan...