Svet
94 ogledov

Novosti, ki vas čakajo na Hrvaškem

Ureditev plaže Rezalište Mesto Šibenik
Če se boste na poletne počitnice odpravili na hrvaško obalo, vas čaka nekaj sprememb, kot je preurejena plaža v Šibeniku ter več novih kolesarskih poti.

Hrvaško ministrstvo za turizem je po poročanju hrvaških medijev razdelilo 17 milijonov kun (prek dva milijona evrov) za 34 različnih infrastrukturnih projektov, katerih skupni imenovalec je ureditev ureditev plaž in kolesarskih poti.

Prenovljena plaža v Šibeniku

Največji znesek, okoli enega milijona kun, bo prejelo mesto Šibenik, za ureditev popularne plaže Rezalište na Brodarici, ki naj bi bila prenovljena že do letošnjega poletja. 

Sredstva za ureditev plaž,v razpomu med 200 in 800 tisoč kunami, bodo med drugim prejeli mesto Novi Grad za ureditev plaže Riverela, Bol za ureditev plaže za invalide, Tkon na Pašmanu in Vodnjan za ureditev plaže Peroj. 

Vodice so prejele milijon kun za dela pri urejanju obalnega pasa Punta Blata Bristak, ki se razprostira na okoli kilometru dolžine in sto metrih širine - uredili naj bi plažo, pristanišče in sprehajalno pot. 

Mesto Krk odpira park za vadbo na plaži Dražice, Poreč je dobil okoli 800 tisoč kun za ureditev dveh mestnih plaž. 

Nove kolesarske poti

Ministrstvo bo podprlo tudi izgradnjo turističnega pristanišča na jezeru Sakadeš, na kontinentu pa predvsem ureditev kolesarskih poti, v Vukovarju, Antulovacu, Varaždinu in Metkoviću.

Sredstva za ureditev kolesarskih poti so dobile tudi Splitsko-dalmatinska županija in mesto Šibenik, nov kamp z 52 prostori za kampiranje pa bodo s pomočjo državnih sredstev uredili v mestu Otočac.

Pazin je dobil pol milijona kun za projekt zabavnega parka Inspisit Fantasy Park. Nekaj manj, 400 tisoč pa gre v Dubravniško-neretvansko županijo za izgradnjo kongresnega centra.

 
Komentarjev 7
  • Pepe007 14:03 02.marec 2016.

    Čista laž. Kako ni novosti v Sloveniji. Na primer zaračunavanje "vstopa v vodo" za suparje v Bohinju. Se razvijamo, se...

  • slajan 10:57 02.marec 2016.

    Kar se Hrvatov tiče ni novosti. Zaradi bližajoče turistične sezone bodo tiho glede vseh odprtih problemov, predvsem meje. Konec Avgusta pa zopet objave prisluhov, tožbe, Krško itd. Naši loleki v politiki pa nič

  • Ferluci 08:01 02.marec 2016.

    Saj povsod urejajo, ne samo na Hrvaškem. Res pa je, da se pri nas takšne stvari delajo bolj mikroskopsko, če sploh se. Pa ne mislim samo mestnih plaž.